Exclusiv – PLANETA LA CONTROL

Vineri, 19 & 26 mai
de la 22:00 şi 23:00

Ştiaţi că posibilitatea de a muri în urma ciocnirii cu un asteroid este de patru ori mai mare decât a unei morţi provocate de o lovitură de trăsnet? Această serie de investigaţii din 12 episoade examinează cele mai recente progrese pentru a explica cum ştiinţa poate schimba sau chiar salva lumea. Este tărâmul pierdut Atlantida doar un mit antic sau victima unui autentic dezastru natural? Explorăm patru locaţii posibile pentru a căuta dovezile existenţei acestui ţinut pierdut. Să existe vreun sâmbure de adevăr legat de Triunghiul Bermudelor? Vom încerca să aflăm. De asemenea, la mii de kilometri sub Pământ, un miez topit de metal lichid generează un scut magnetic puternic ce ne protejează de radiaţia solară fatală. Însă, cercetătorii au descoperit recent dovezi conform cărora această armură crucială ar putea dispărea lent…

Exclusiv
ANCHETE

Duminică, 7, 14 & 21 mai, de la 22:00
   
Realizatorii seriei Dezastre în aer v-au pregătit ceva nou: o altă serie, din trei episoade, ce analizează consecinţele dezastruoase produse de erorile umane. Vom examina, printre altele, scufundarea feribotului grecesc în urma căreia 80 de oameni au pierit şi cazul trenului fără control ce s-a năpustit peste un orăşel în California.
       
Zi tematică
ZIUA CUPEI MONDIALE

Sâmbătă, 27 mai, de la 9:00
   
Să ne “încălzim” împreună pentru Cupa Mondială făcând un tur al celor 12 Oraşe ale Cupei Mondiale din Germania, între care Hamburg, Stuttgart şi Munchen. De asemenea, nu rataţi o analiză a ceea ce se petrece în culisele clubului de fotbal Barcelona. În iunie 2003, un grup de profesionişti au preluat clubul falimentar în încercarea de a-i schimba soarta. În Fotbalişti şi Frumoase, vom admira Peladão, un turneu unic de fotbal şi un concurs de frumuseţe ce se desfăşoară în mijlocul pădurii tropicale amazoniene din Brazilia.
   
MUMIA FĂRĂ NUME

Luni, 15 mai, de la 23:00
   
Egiptologii au fost uimiţi vreme îndelungată de o mumie, cunoscută doar sub numele de “E”, ce a stat îngropată timp de peste 3000 de ani alături de unul din cei mai mari faraoni cunoscuţi vreodată. Atunci când a fost descoperită, creierul său era încă intact, mâinile şi picioarele legate iar stomacul gol. Mumificarea se făcuse în grabă şi fără grijă. Iar în Egiptul antic, o înmormântare anonimă şi necorespunzătoare reprezenta o soartă mai cruntă decât moartea însăşi. Să-i fi fost lui “E” refuzat, în mod intenţionat, singurul lucru pe care orice egiptean şi-l dorea cel mai mult: şansa unei vieţi eterne? Să fi fost “E” un criminal ucis ca sacrificiu uman sau a fost el fiul unui rege?
   
CREATURILE TUNETULUI

Marţi, 2 mai, de la 20:00
   
Cândva, bizonii străbăteau cu milioanele câmpiile vestice ale Americii. Însă, până în 1908, doar 1000 supravieţuiseră. Astăzi, această nobilă creatură duce o existenţă plină de pericole printre prădători precum ursul grizzly şi lupul gri. Să vizităm Parcul Naţional Yellowstone şi să urmărim un pui de bizon timp de un an şi jumătate. Într-un habitat în care fiecare zi aduce provocări teribile şi chiar fatale, observăm lupta acestui pui pentru supravieţuire.

Bucuresti, 10.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *