Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Evenimentele Radio Romania in cadrul Zilelor Cartii Europene

Radio Romania, prin Targul International Gaudeamus – Carte de Invatatura si prin posturile Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical, inscrie Bucurestiul in circuitul cultural al Zilelor Cartii Europene 2009, editia a doua. Evenimentul se va desfasura in perioada 14 – 21 noiembrie 2009 si va avea ca tema principala Europa Gurmanda.

In cadrul Zilelor Cartii Europene, Targul International Gaudeamus – Carte de Invatatura organizeaza luni, 16 noiembrie, ora 16.00, la Institutul Francez din Bucuresti, manifestarea „File de lectura cu Ana Blandiana”. Autoarea va lectura din volumul „Intoarcerea lui Arpagic”. Invitata la eveniment: traducatoarea si scriitoarea Fanny Chartres care va citi povestea "On ne mélange pas les torchons et les serviettes".

Parteneri: Institutul Francez din Bucuresti si Scoala generala 310 – Bucuresti.

Radio Romania Muzical organizeaza marti, 17 noiembrie, ora 18.00, in incinta Librariei Humanitas Kretzulescu, un concert de muzica veche sustinut de formatia vocal-instrumentala Anton Pann. Evenimentul este realizat in parteneriat cu Librariile Humanitas. Invitat special: Cristina Comandasu.

Radio Romania Cultural realizeaza emisiunea dedicata literaturii pentru copiii „Jocul de-a literatura”. Aceasta va fi difuzata in fiecare duminica a lunii noiembrie, de la ora 09.00.

Radio Romania Actualitati si Fundatia „Noi Citim” va invita in zilele de 14 si 15 noiembrie, intre orele 10.00 si 18.00, la Clubul Taranului, unde va avea loc evenimentul „Cartea in Bucate – Arta Culinara din Literatura in Farfurie”, targ cu vanzare de carte si delicatese culinare. Evenimentul va fi inregistrat si transmis ulterior in cadrul emisiunii „Lumea noastra (traditii)” difuzata sambata intre 16.00 si 17.00 pe Radio Romania Actualitati. Producator: Mihaela Helmis.

In parteneriat cu Zilele Cartii Europene, in cadrul Targului International Gaudeamus – Carte de Invatatura, organizat intre 25 si 29 noiembrie in Pavilionul Central Romexpo, va avea loc o serie de manifestari culturale de amploare, la care va invitam sa participati.

Zilele Cartii Europene este un proiect de anvergura europeana al carui scop este de a populariza si valorifica cultura scrisa europeana si de a promova diversitatea culturala si dialogul intercultural. Proiectul contribuie la recunoasterea unei culturi europene impartasite de toti si la redescoperirea unei Europe diverse, multiple, pline de bogatie. Initiativa proiectului Zilele Cartii Europene apartine catorva organizatii europene prestigioase, printre care Maison de l’Europe din Paris, Clubul presei europene din Paris, Institutul European al Universitatii din Geneva, Fundatia Auge ID – Developpement culturel et artistique.

Orasele participante la Zilele Cartii Europene 2009 sunt Paris, Geneva, Bruxelles, Luxemburg, Bucuresti, Strasburg, Dijon, Besançon si Cognac.

Bucuresti, 13.11.2009
{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *