Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Evenimentele lunii aprilie la Studioul Experimental

Luna aprilie aduce la Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” surprize plăcute pentru toţi iubitorii muzicii şi dansului! Cei mai mici dintre spectatori au parte de spectacole speciale, iar adulţii se pot bucura de magia sărbătorilor pascale în compania muzicii de calitate. Primul spectacol al lunii, prezentat pe data de 1 aprilie, a fost îndrăgitul poem coregrafic „Harap – Alb”, în care copiii au putut urmări aventurile celebrului personaj, redate prin dans de către tineri balerini sub îndrumarea coregrafei Maria Popa. Luni, 2 aprilie, a fost rândul studenţilor Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti să aducă bucurie în rândul melomanilor. Camerata Isedici a prezentat, în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti, începând cu ora 14.30, un concert cu acces gratuit, având în program lucrări de Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti şi Bella Bartok, sub conducerea muzicală a dirijorului Tiberiu Soare şi cu participarea soliştilor Rodica Vică şi Şerban Vasile. Joi, 5 aprilie, mezzo-soprana Oana Andra şi baritonul Andras Chiriliuc oferă publicului o seară specială de tango, alcătuită din melodii celebre ale genului, într-o poveste pasională tipic latino – americană despre dragoste şi gelozie, în spectacolul „Tango Emocion”.

Cel de-al doilea sfârşit de săptămână al lunii este rezervat celor mai mici dintre spectatori. Sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 11.00, Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” le-a pregătit o nouă premieră, la care sunt aşteptaţi, desigur şi părinţii şi bunicii, deoarece este vorba despre una dintre cele mai apreciate opere mozartiene: „Flautul fermecat”. Spectacol adaptat pentru copii de către regizoarea Anda Tabacaru Hogea şi scenografa Adriana Urmuzescu, noua premieră a Studioului invită publicul într-o lume magică în care un prinţ curajos trebuie să înfrunte, alături de prietenul său, un vânător de păsări, nenumărate primejdii pentru a găsi dragostea adevărată. Premiera, a cărei coordonare muzicală îi aparţine Smarandei Morgovan, cu aportul maeştrilor acompaniatori Lidia Butnariu şi Mădălina Florescu, îi va avea în distribuţie pe unii dintre cei mai apreciaţi solişti ai Operei Naţionale Bucureşti: Lucian Corchiş, Daniel Filipescu, Rodica Vică, Pompeiu Hărăşteanu, Marta Cristina Sandu, Valentin Racoveanu, Cristina Eremia şi membri ai corului de copii ai operei, sub îndrumarea maestrului Vasile Corjos.

Duminică dimineaţă, de la aceeaşi oră, cei mici au parte de o nouă întâlnire, aceea cu un prieten deosebit… trombonul. Concertul cameral – educativ „Trombonul îndrăgostit?!”, realizat de membri ai Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti (Dan Tomulescu, Ruslan Solcan, Tiberiu Csizek, Vlad Bojoga, Constantin Burdun, Marius Hoghi şi Lucian Maxim, împreună cu prezentatorul Iulian Gliţă), prezintă prin muzică istoria şi nu în ultimul rând frumuseţea unui instrument de suflat mai puţin cunoscut de către copii, trombonul. Astfel, prin intermediul unor aranjamente muzicale după creaţii celebre semnate de compozitori precum Richard Strauss, Johann Sebastian Bach, Piotr Ilici Ceaikovski, publicul va avea oportunitatea de a cunoaşte detalii inedite în legătură cu acest instrument. Coordonarea scenică a evenimentului aparţine regizorului Cătălin Voineag.

În Ajunul Sărbătorilor Pascale, Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” petrece „în familie”, alături de publicul său, în cadrul evenimentului „Concert de Paşte”, care va avea loc pe data de 10 aprilie, de la ora 19.00. Cunoscuta soprană Felicia Filip, alături de invitaţii săi, va oferi publicului, în cadrul intim al Sălii Studio a Operei Naţionale Bucureşti, un concert special dedicat sărbătorilor, în care bucuria şi lumina creştinească vor ajunge prin muzică în inimile spectatorilor.

Duminică, 22 aprilie, de la ora 11.00, copiii desfac din nou „Cutia cu jucării” de Claude Debussy, spectacol muzical – coregrafic plin de lumină şi culoare, în care superba muzică a lui Debussy se împleteşte cu dansul, cu proiecţiile video şi cu o avalanşă de personaje de poveste. Una dintre cele mai recente premiere ale Studioului, „Cutia cu jucării” relatează destinul unor păpuşi care se războiesc între ele, dar care ajung până la urmă să-şi găsească rostul în lume.

Miercuri, 25 aprilie, este rândul adulţilor să se bucure de o poveste clasică: celebra „Romeo şi Julieta”, transpusă muzical de compozitorul Vincenzo Bellini în opera „I Capuletti ed I Montecchi”. Spectacol inclus în proiectul Opera Rara, această creaţie, mai puţin cunoscută publicului larg, este prilej de virtuozitate pentru cântăreţi şi una dintre cele mai frumoase lucrări ale genului belcanto. Cu prilejul acestei reprezentaţii se vor înregistra şi două debuturi în roluri principale, ale solistelor Veronica Anuşca (în rolul Giuliettei) şi Emanuela Pascu (în rolul lui Romeo, rol travesti), amândouă laureate ale Concursului Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice”, ediţia 2011.

A doua zi, este din nou rândul studenţilor Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (UNMB) să se prezinte în faţa publicului, de la ora 19.30, în cadrul spectacolului Serile Muzicale ale UNMB. Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” are printre obiectivele sale descoperirea de noi talente printre tinerii artişti români, de aceea acest proiect al Serilor Muzicale, în parteneriat cu UNMB, va continua de-a lungul mai multor stagiuni.

Pe 27 aprilie, de la ora 19.30, în Sala Studio sosesc… „Cântăreţele parvenite”! Este vorba despre opera comică „La Cantatrici villane” de Valentino Fioravanti, creaţie inclusă de asemenea în proiectul Opera Rara. Trei ţărăncuţe doresc să devină mari cântăreţe şi să câştige astfel uşor celebritatea. Ele sunt păcălite de un maestru de canto, însă întoarcerea neaşteptată a soţului uneia dintre ele le trezeşte la realitate! Spectacolul „Le Cantatrici villane”, în regia Andei Tabacaru Hogea şi scenografia Vioricăi Petrovici este un prilej pentru spectatori nu numai de a asculta o operă compusă în cel mai bun stil italian, dar şi de a se amuza de avatarurile unor personaje simpatice şi comice.

Sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 19.30, Studioul îi invită din nou pe amatorii de muzică clasică şi jazz la „Seară Gershwin”, recital dedicat celebrului compozitor american, realizat de soliştii Mădălina Stan, Sorana Negrea şi Filip Ristovski, acompaniaţi de pianista Lidia Butnariu.

Ultimul spectacol al lunii la Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” va avea loc pe data de 29 aprilie, de la ora 11.00 şi este a doua reprezentaţie a noii premiere SEOB, „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart. Astfel, cei care nu au putut fi prezenţi la premiera din data de 7 aprilie se vor putea bucura pe 29 de superba muzică a marelui compozitor în această poveste pentru copii, dar şi pentru cei mari şi una dintre cele mai frumoase lucrări de operă scrise vreodată.

Programul Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” în luna APRILIE 2012

Duminică, 1 aprilie, ora 11.00
„Harap Alb”
poem coregrafic pentru copii

Luni, 2 aprilie, ora 14.30
Camerata Isedici
Concert

Joi, 5 aprilie, ora 19.30
„Tango Emocion”
poveste scenică pasională de Oana Andra

Sâmbătă, 7 aprilie, ora 11.00
Premieră!
„Flautul fermecat” de W.A. Mozart
spectacol de operă pentru copii

Duminică, 8 aprilie, ora 11.00
„Trombonul îndrăgostit?!”
concert cameral educativ
spectacol recomandat copiilor între 6 şi 12 ani

Marţi, 10 aprilie, ora 19.00
Concert de Paşte

Duminică, 22 aprilie, ora 11.00
„Cutia cu jucării” de Claude Debussy
spectacol muzical – coregrafic pentru copii

Miercuri, 25 aprilie, ora 19.00
„I Capuletti ed I Montecchi” de Vincenzo Bellini
spectacol de operă

Joi, 26 aprilie, ora 19.30
Serile Muzicale UNMB
concert

Vineri, 27 aprilie, ora 19.30
„Le cantatrici villane” de Valentino Fioravanti
spectacol de operă

Sâmbătă, 28 aprilie, ora 19.30
Seară Gershwin

Duminică, 29 aprilie, ora 11.00
„Flautul fermecat” de W.A. Mozart
spectacol de operă pentru copii

Bucuresti, 03.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *