free download 78 travel guides written by experts

Evenimente în cadrul Săptămânii Europene a sportului în România

40.000 de persoane sunt așteptate la circa 300 de evenimente sportive, în Capitală și peste 30 de județe ale țării

Federația Română Sportul pentru Toți (FRSpT) organizează, în perioada 23-30 septembrie, o serie de evenimente care marchează Săptămâna Europeană a Sportului în România. Astfel, în Capitală și în peste 30 de județe ale țării vor avea loc circa 300 de evenimente sportive, la care vor participa nu mai puțin de 40.000 de persoane de toate vârstele.

Sâmbătă și duminică, 23 și 24 septembrie, între orele 11.00-16.00, în Parcul Titan (IOR) din Sectorul 3 al Capitalei vor funcționa ateliere tematice care vor permite bucureștenilor de toate vârstele să facă un popas, pe parcusul celor două zile de weekend, la unul sau mai multe dintre ateliere, fiecare dintre acestea fiind pregătit pe o anumită temă: dans, badminton, baschet, fotbal etc. Vor fi și activități dedicate vârstnicilor și tinerelor mame. În zona acestor ateliere se vor desfășura, într-un cadru interactiv, acțiuni și dialoguri menite să sensibilizeze publicul cu privire la efectul benefic al exercițiului fizic.

Federatia Romana Sportul pentru Toti (FRSpT) logo

Cu ocazia lansării oficiale a evenimentului, care a avut loc miercuri, 20 septembrie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, președintele FRSpT, Alin Larion, a spus: ”Această a treia ediție a Săptămânii Europene a Sportului este o ediție în care vrem să excelăm. Ar fi bine să mobilizăm cât mai multă lume. Sunt sigur că vor fi peste 40.000 de participanți la activități de toate felurile, de la cei mici până la cei mai mari, în aer liber și în săli, chiar și în intreprinderi”.

De asemenea, sâmbătă, 23 septembrie, în prezența unor înalți reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai FRSpT și a unuia dintre ambasadorii Săptămânii Europene a Sportului în România, Gabriela Szabo, se va desfășura un marș al vizitatorilor de toate vârstele, pe un traseu ce urmărește, parțial, malul lacului Titan. Publicul este invitat și are acces liber la toate evenimentele din cadrul Săptămânii Europene a Sportului.

Se estimează că anul acesta, Săptămâna europeană a sportului va reuni, în 32 de țări, peste 9 milioane de participanți la mai mult de 33.700 de evenimente. La acest link poate fi vizionat spotul oficial al programului:

Jurnaliștii interesați vor fi așteptați sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 11.00, la scena instalată pe malul lacului din Parcul Titan, Sector 3, Bucureşti (intrarea prin strada Liviu Rebreanu, la globul pământesc, lângă centrul comercial).

Săptămâna Europeană a Sportului

23 – 24 septembrie 2017

In parcul TITAN dăm start la mișcare

#BEACTIVE

Program

23 septembrie 2017

11.00 – 11.30 Facem încălzirea pentru Start la mișcare împreună cu dansatori ai Clubului de dans Boom Boom

11.30 – 11.45 Deschiderea activitătilor în prezența doamnei Gabrielei PODAȘCĂ, secretar de stat în cadrul ministerului tineretului și sportului si a doamnei Gabriela SZABO, ambasador al sportului pentru toti

##momentul are loc la scena din parcul Titan

12.00 – 13.30 Cross #BEACTIVE: Ia-ți familia și bascheții și hai la alergat!

13.30 – 16.00 Ateliere de… mișcare
• Flash mob cu Tabăra de dans urban adaptat
• Badminton cu echipa Clubului Sportiv din comuna Berceni, județul Prahova
• Fitness și stare de bine la orice vârstă: activitati pentru seniori, sub îndrumarea instructorului Alina Usia
• Picnic #BEACTIVE pentru mămici (coordonator Alina Usia )
• Fotbal de la… mic la mare; mini-handbal

Duminică, 24 septembrie 2017

Antrenorii speciali de duminică vor fi Cosmin Răzvan BUTUZA, secretar de stat în cadrul ministerului tineretului și sportului și Narcisa LECUȘANU, ambasador al sportului pentru toți

11.00 – 11.30 Mișcare și ritm împreună cu Clubul de dans Boom Boom și dansatori ai Taberei de dans urban adaptat

12.00 -14.00
• De la mic la mare, facem mișcare prin jocuri recreative: ștafeta, trasee aplicative, tras de franghie, badminton)
• Fitness și stare de bine la orice vârstă: activități pentru seniori, sub îndrumarea instructorului Alina Usia
• Picnic #BEACTIVE pentru mămici (coordonator Alina Usia).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *