free download 78 travel guides written by experts

Eveniment festiv la Posta Romana

·    Premierea concursului Epistolar “De ce are nevoie lumea de toleranta”.
·    Premierea concursului de pictura “ Vestea invierii“

Posta Romana a organizat astazi, 18 aprilie 2008, la Muzeul National Filatelic  festivitatea de premiere a concursului literar  “De ce are lumea nevoie de toleranta’” si a concursului de pictura  “Vestea invierii”. In urma evaluarii la nivel national a celor zece lucrari castigatoare ale etapelor regionale ale Concursului epistolar, comisia, constituita din profesori si inspectori de specialitate, a desemnat castigatoare lucrarile scrise de urmatorii elevi:
·    Claudia Goia -Locul I , clasa a V-a, Liceul pedagogic “Carmen Sylva”, Timişoara – nota 10
·    Gabriela Rodica Constantin-Dureci- Locul II, clasa a VIII-a, Liceul Bilingv “Miguel Cervantes”,  Bucuresti- nota 9,50

·    Simona Ionescu  -Locul III , clasa a VIII-a, Cercul de Creaţie Literară Palatul Copiilor Piteşti – nota 9,25

Valoarea totala a premiilor acordate  pentru  cei trei castigatori este de 1900 lei
Concursul epistolar este organizat  de Posta Romana, in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, incepand cu anul 1991. La acest concurs participa copii cu varsta de pana la 15 ani. Tema concursului este stabilita, anual, de catre Uniunea Postala Universala. Concursul se desfasoara in patru etape (judeteana, regionala, nationala si mondiala).

La 9 octombrie 2007,  a fost lansat concursul epistolar cu tema “De ce are lumea nevoie de toleranta”. Cea mai buna lucrare a fost tradusa in limba engleza si a fost transmisa  Biroului International al Uniunii Postale Universale care, in colaborare cu UNESCO, va desemna castigatorii la nivel mondial pana la 9 octombrie 2008. Primii trei laureati ai etapei internationale vor primi medalii (aur, argint si bronz) din partea Biroului International al Uniunii Postale Universale.

In cadrul aceluiasi eveniment dedicat sarbatorilor pascale au fost premiati si castigatorii Concursului de pictura “ Vestea invierii”.

Concursul a fost organizat de Posta Romana in parteneriat cu Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, Asociaţia D’arte Da Vinci si Fundaţia Culturală Umanitară SO.SI.SE.SA.. La acest concurs au participat peste cinci sute de lucrari realizate  de copii din toata tara.

Juriul, constituit din artisti plastici si profesori de specialitate ai Asociatiei D’arte Da Vinci, a acordat cele sase premii: trei pentru lucrari realizate de pictori amatori si alte trei premii pentru lucrarile elevilor apartinand scolilor de profil si cercurilor de creatie.

Departajarea competitorilor s-a facut pe grupe de varsta, corespunzator claselor de scolarizare I-XII, fiind declarati castigatori urmatorii elevi:

Categoria pictori amatori:  
1.    Clasele I-IV: Maria Codlea, Scoala nr.21 Sibiu
2.    Clasele V-VIII: Rudolf Varga, Scoala Alexandru Ioan Cuza,  Bacau
3.    Clasele IX-XII: Elena Iorga, Colegiul C. Brancoveanu-Horezu, com. Vaideeni, jud. Valcea.
Categoria scoli de profil si cercuri de creatie:
1.    Clasele I-IV: Adrian Pristavu, Cercul de Desen „In lumea culorilor”, Scoala Albesti de Arges, nr. 274, Ungureni,
2.    Clasele V-VIII: Madalina Stancu, Cercul de Pictura „Culoare si vis”, Corbeni, jud. Arges,
3.    Clasele IX-XII: Monica Ghitescu, Cercul de Pictura „Culoare si vis”, Corbeni, jud. Arges.
De asemenea, Posta Romana a acordat trei premii speciale pentru lucrarile realizate de : Geta Gherghinoiu, Dragos Serafim, Ana Raluca Măndiţă de la Cercul de Pictura „ Culoare si Vis”
Valoarea totala a premiilor acordate de Posta Romana este de 3000 lei
La evenimentul au mai participat corul de copii Mark Twain International School, Adrian Naidin si directorul Asociatiei Caritas Bucuresti, Pr. Alexandru Cobzaru.

Bucuresti, 18.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *