Eveniment cultural 2014 – „Martirul Brancoveanu”

Sâmbătă, 25 ianuarie, de la 17.00, TVR 2 şi TVR HD transmit prima manifestare dedicată împlinirii, în 2014, a 300 de ani de la martiriul domnitorului Constantin Brâncoveanu

Anul 2014, când se împlinesc 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brâncoveanu a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română”, precum şi „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii).

Pentru a marca „Anul Brâncoveanu”, Televiziunea Română a programat pe parcursul lui 2014 o serie de evenimente. Primul dintre acestea este programul „Martirul Brâncoveanu”, un eveniment cultural moderat de către Daniela Zeca Buzura.

Astfel, sâmbătă, 25 ianuarie, de la 17.00, Daniela Zeca Buzura cercetează alături de invitaţii săi, istoricul de artă Răzvan Theodorescu, arhitectul Augustin Ioan şi pictorul de biserici Ioan Moldoveanu în ce măsură epoca brâncovenească a însemnat pentru poporul român aportul său cel mai relevant şi original la istoria, arta şi cultura europeană.

Discuţia va pune în valoare monumentele de arhitectură şi arta perioadei brâncoveneşti şi postbrâncoveneşti, aspecte mai puţin ştiute ale istoriei diplomaţiei din Ţările Române din perioada respectivă şi rolul cu totul aparte al domnitorului valah.

Programul va putea fi urmărit la TVR 2, TVR HD şi online pe portalul video TVR+.

Bucuresti, 24.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *