free download 78 travel guides written by experts

Evanghelia dupa Lucifer

Evanghelia dupa LuciferTom Egenland
Editura ALLFA

Tom Egenland are un talent aparte de a-si captiva cititorii de la primul rand, de la prima pagina, iar un roman de peste 450 de pagini devine unul mult, mult prea scurt. Arheologul Bjorn Belto este sunat de un cunoscut cu privire la un manuscris special gasit alaturi de cadavrul mumificat al cuiva in… Ucraina.

Ajuns acolo ajunge sa… fure acel manuscris pentru a-l aduce acasa, unde ar putea fi studiat folosindu-se tehnicile moderne si aparatura de ultima generatie de care dispunea Belto. Da, furat, chiar de un arheolog, cei care ar trebui sa urmeze protocoalele si caile oficiale de gestionare a unui manuscris.

Cand persoana din Kiev moare, cand prietenul din tara lui sufera aceeasi soarta – vorbim despre ucideri ritualice – cand o fata dispare doar pentru ca discutase pe un forum de specialitate despre demoni si ingeri este clar ca situatia este mult mai complicata decat s-ar putea crede. Bjorn este urmarit. Oficial si neoficial. Ar putea fi in posesia unui manuscris extrem de vechi, „Evanghelia dupa Lucifer”. Dar multi nu isi doresc ca acest manuscris sa fie descoperit, sa afle publicul despre el.

Bjorn se refugiaza. Se ascunde pentru a se proteja. Dar, pentru a afla mai multe despre manuscris ar trebui sa plece. Sa ajunga la Roma, chiar la Paris… Va renunta la confortul ascunzatorii pentru a afla mai multe despre manuscris? Va reusi sa supravietuiasca avand in vedere ca este urmarit, ca toti cei cu care vorbeste dispar? Va reusi sa ofere publicului inca o comoara, dupa descoperirile anterioare?

„Evanghelia dupa Lucifer” este un roman rasplatit cu Premiul Riverton pentru cel mai bun thriller norvegian. Acest premiu vine, in fapt, ca o recunoastere a felului in care scrie Egenland, „Evanghelia dupa Lucifer” fiind, de fapt, al treilea roman cu Bjorn Belto (cartea poate fi citita separat, fara nicio problema, sau ca parte din serie). Cartile lui Egenland au fost traduse in peste douazeci de limbi si au ajuns bestsellere internationale.

„Scriu cartile pe care mi-ar placea sa le citesc – carti care ma intriga, ma entuziasmeaza, ma provoaca, ma invata lucruri noi, dar si carti care ma sperie…”

Un roman captivant, cu o actiune bine pusa la punct, o carte in care realitatea si fictiunea se imbina in mod armonios; personaje interesante, rasturnari de situatie, cugetari numeroase despre viata in sine vazuta din perspectiva cuiva care a avut parte de o trauma cand era mic si un nou manuscris care poate zdruncina toate religiile lumii. O provocare si o lectura excelenta – pentru orice zi a saptamanii si indiferent de vreme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *