Evanghelia dupa Iuda

Vineri, 14 aprilie, ora 22:00

Una dintre cele mai importante descoperiri recente în arheologia biblică este analizată în acest program exclusiv National Geographic.

Noul Testament ne spune că Iuda Iscarioteanul este discipolul care l-a trădat pe Iisus. Timp de secole, numele lui a fost sinonim cu trădarea. Această evanghelie are însă o poveste diferită. Evanghelia după Iuda ne prezintă o versiune pierdută ale ultimelor zile ale lui Iisus, folosind reconstituiri impresionante pentru a zugrăvi şi clarifica povestea complexă de intrigă şi politică ale zilelor de început ale Creştinătăţii, precum şi conţinutul însuşi al evangheliei.

Triumful vieţii: Eterna cursă a înarmărilor (premieră)    
    Sâmbătă, 15 aprilie, ora 19:00    
       

Viaţa a fost mereu o luptă pentru supravieţuire. Prada îşi modernizează tacticile de apărare, iar prădătorii îşi schimbă strategiile pentru a nu rămâne în urmă. Aceste curse ale înarmărilor au dus la apariţia celor mai rapizi alergători şi i-a dat girafei gâtul său lung.
       
   
Tehnologie salvatoare
premieră
   
    Sâmbătă, 15 aprilie, ora 21:00    
       

Analizăm inovaţiile ştiinţifice şi tehnologice concepute şi aplicate astăzi pentru a ne veni în ajutor în caz de primejdie, fie că e vorba de incendii devastatoare sau de nave în pericol de scufundare.
       
    Pământ frământat:
Megavulcanul (premieră)    
    Duminică, 16 aprilie, ora 21:00    
       
Pe fundul unui lac din Asia de S-E dormitează un super-vulcan. Dacă va erupe, va produce unul din cele mai mari dezastre naturale din istorie, aducând incendii, foamete şi moarte pentru milioane de oameni.
       
    Pământ frământat:
Potopul (premieră)    
    Duminică, 16 aprilie, ora 22:00    
       
Un val de apă de 15 metri s-a năpustit asupra statului Washington de astăzi schimbând peisajul pentru totdeauna. De unde a venit apa? Oamenii de ştiinţă cercetează acest mister vechi de 12000 de ani.
       
    Dezastre în aer:
Doborâţi de trăsnet (premieră)    
    Duminică, 16 aprilie, ora 23:00    
       
Un elicopter transporta un grup de muncitori spre o platformă petrolieră atunci când a fost lovit de trăsnet. Piloţii s-au străduit să menţină controlul asupra aparatului dar au fost obligaţi să coboare de urgenţă pe apă. Anchetatorii descoperă o defecţiune în design care a transformat elicopterul într-o ţintă uşoară pentru trăsnet.

Bucuresti, 14.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *