Evaluare si Planificare personala

Mihail Musat
initiatorul LumeBuna.ro, autor al "Eu cine sunt?"

Poate preluat din vest, poate nu, din ce in ce mai mult se regaseste si in Romania obiceiul de a se face o evaluare personala la sfarsit de an si setare de obiective la inceput de an nou. Cum acum ne apropiem de acest moment din an, probabil ca si tu te gandesti la unele momente cheie, fie frumoase sau mai grele din anul 2009, si in acelasi timp te gandesti la ce ti-ar placea sa faci in 2010.

Personal, cred ca este foarte bine ca fiecare dintre noi sa isi aloce cateva momente cu sine. Daca nu ai mai facut pana acum acest exercitiu, uite la ce te poti gandi, iar daca vei scrie rezultatele pot sa fie si mai frumoase. Deci, iti poti nota:

  • cele mai importante momente pentru care te bucuri ca le-ai trait in 2009
  • lectii de viata pe care le consideri esentiale de aici mai departe
  • oameni deosebiti care au aparut in diverse momente cheie si care au adus o contributie semnificativa pentru tine in 2009
  • schimbari pe care le constientizezi la nivel de credinte, principii sau atitudini dupa care iti ghidezi viata
  • frici pe care le-ai depasit si cum ai reusit sa faci asta
  • obiective pe care le-ai atins si de ce ai reusit

Dincolo de aceste lucruri care sunt predominant bune, te mai poti gandi si la acele momente grele peste care inca nu ai trecut (si poti sa vezi daca acum pe sfarsit de an mai poti sa faci ceva pentru a te simti mai impacat cu tine insuti vis-a-vis de ele) si oameni cu care poate te-ai certat si fata de care poate e un moment propice sa iti ceri iertare sau sa ai o conversatie faina in care sa mai clarifici lucrurile.

Odata ce aceste aspecte sunt clarificate, acum poti arunca o privire mult mai clara si in 2010 si sa vezi:

  • incotro vrei sa o iei personal si profesional
  • de ce vrei sa renunti la anumite lucru si oameni si de ce vrei sa pastrezi anumite lucruri si oameni in viata ta
  • ce ai vrea nou in viata ta anul asta
  • care vezi ca ar putea sa fie cele mai mari obstacole pentru tine in 2010 si deja sa iti schitezi cateva idei de cum sa le depasesti

Ce vreau sa iti mai spun, acum pe final de articol, este ca aceste directii le poti explora oricand in an. Oricand simti ca ai nevoie de timp pentru a iti clarifica ce vrei sa faci mai departe cu viata ta, te poti uita si la aceste randuri si poate iti vor oferi noi perspective. Da, orice moment este la fel de bun pentru evaluare si planificare personala precum este si sfarsitul de an. Iar, daca e un moment cand tu simti sa faci asta, atunci este chiar mai bun.

Succes si La Multi Ani ­čÖé

Mihail Musat – Dupa 8 ani de experiente in ONG si multinationale pe domeniul trainingului si al managementului in IT s-a decis sa se dedice intru totul viselor sale de a ii ajuta pe cei din jur. Face asta in prezent prin site-ul LumeBuna.ro, un proiect de coaching colectiv WhichWay.ro, Cartea “Eu cine sunt?”, blogul personal si activitati de mentorat cu tineri studenti sau liceeni.
Mai multe detalii despre el puteti sa aflati de aici.

Pe PRwave Mihail Musat a mai scris:

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *