free download 78 travel guides written by experts

Evaluare finala a proiectului de sterilizare a animalelor fara stapan din Ploiesti

Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN incheie colaborarea cu Primaria Ploiesti privind proiectul de sterilizare a animalelor fara stapan

Colaborarea dintre fundatia VIER PFOTEN si Primaria Ploiesti se incheie conform contractului dupa o perioada de o luna, in care echipa VIER PFOTEN a actionat in vederea prinderii, sterilizarii, vaccinarii, marcarii, tratarii si returnarii cainilor fara stapan din oras.

Pana la incheierea proiectului, intre 18 ianuarie si 19 februarie 2009, au fost sterilizate 657 animale fara stapan (431 femele si 226 masculi).

Colaborarea dintre VIER PFOTEN si Primaria Ploiesti s-a desfasurat in baza unui contract prin care VIER PFOTEN s-a angajat sa sterilizeze gratuit cainii fara stapan, Primaria garantand faptul ca angajatii, contractorii si subcontractorii sai nu vor initia actiuni de ucidere, maltratare sau otravire a acestora.

Programele de sterilizare si-au dovedit eficienta pe termen indelungat in intreaga lume prin limitarea reproducerii animalelor fara stapan. Pentru obtinerea unor rezultate durabile, aceste programe trebuie completate de masuri legislative privind obligativitatea inregistrarii si sterilizarii a animalelor cu stapan, pentru a preveni abandonul puilor nedoriti.

VIER PFOTEN multumeste autoritatilor si cetatenilor pentru responsabilitatea fata de care au dat dovada prin alegerea proiectului de sterilizare, menit sa imbunatateasca viata locuitorilor si a animalelor fara stapan.

Despre  proiectul de sterilizare a animalelor fara stapan Stray Animal Care

Proiectul pentru sterilizarea animalelor fara stapa, Stray Animal Care, este un proiect pe care VIER PFOTEN il desfasoara in mai multe tari care se confrunta cu un numar mare de animale fara stapan (Romania, Bulgaria, Grecia, Italia etc.), deoarece este singura solutie eficienta si umana pentru rezolvarea situatiei animalelor fara stapan.

In Romania, proiectul Stray Animal Care se desfasoara incepand din 2002, printre orasele care au apelat pana in prezent la metoda sterilizarii aflandu-se Dej, Comanesti, Hunedoara, Busteni, Cluj, Focsani, Galati, Sinaia, Sighisoara, litoral (Limanu, 2 Mai sau Vama Veche),  etc.

In perioada 2002 – 2006, prin proiectul CCR au fost sterilizati numai in Romania 35 000 animale fara stapan (caini si pisici).

Bucuresti, 19.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *