free download 78 travel guides written by experts

Eutanasia nu rezolva

Adevaratele solutii care duc definitiv la rezolvarea problemei cainilor

– Cele 9 metode infailibile rezolva definitiv problema cainilor strazii.
– Ele trebuie folosite simultan si continuu.
– Una fara alta nu rezolva.

Asociatia "Cutu, cutu" recomanda tuturor celor inteligenti, care fac parte din administratie si care vor sa aiba roade eficiente in lupta cu maidanezii, urmatoarele metode infailibile, verificate si para-verificate in toata lumea.

1. Sterilizarea tuturor cainilor cu stapan fara pedigree din toata tara, din orase si din comune. Ei sunt SURSA PRINCIPALA a cainilor de pe strada, caci puii sunt aruncati pe strada la fatare. Cine nu doreste sa sterilizeze, trebuie sa plateasca o taxa, devenind prin acest mod mult mai responsabil. Fiecare localitate trebuie sa emita hotarari de consiliu care sa oblige si sa aloce de la buget o anumita suma pentru sterilizarea gratuita a cainilor cu stapan (pentru persoanele lipsite de posibilitati financiare).

2. Sterilizarea si reteritorializarea tuturor cainilor fara stapan blanzi.

3. Adapostirea initiala a tuturor cainilor reclamati si crearea unei comisii pentru ei, compusa din dresori, etologi (specialisti in comportamentul canin) si din protectorii de zona (protectorii de zona sunt persoanele care le dau de mancare si care ii cunosc foarte bine). Comisia trebuie sa investigheze cauzele agresivitatii, si anume, motivele din care au muscat, pentru ca fusesera batuti, pentru ca erau bolnavi, aveau pui, erau in haita sau pur si simplu sunt agresivi prin natura, atacand fara cauza. Cei care au muscat datorita unor conjuncturi trebuie sa fie tratati, sterilizati, si, dupa caz, sa fie propusi spre adoptie ori reteritorializati. (Daca dispare conjunctura ei nu mai sunt agresivi. Acesti caini trebuie oferiti spre adoptie mai ales pentru paza, fiind foarte dinamici si vigilenti). Cainii agresivi trebuie sa fie cazati definitiv in adaposturi speciale. (Mentionam ca numarul lor este mic).

4. Recensamantul tuturor cainilor. (Exista metode necostisitoare, pe care cei din protectia animalelor le cunosc si le pot impartasi tuturor)

5. Propunerea spre adoptie a tuturor cainilor de pe strada si din adaposturi. Aceasta presupune fotografierea tuturor cainilor de pe strada cu ajutorul protectorilor de zona si a celor din adaposturi, postarea fotografiilor pe site-urile de specialitate ale serviciilor de stat pentru caini si pe site-urile ONG-urilor. Prima conditie ca sa ii adopte cineva este sa ii vada. Pe internet pot fi postati a la long, spre deosebire de postarea in ziare. (La aceasta ora, de ex., pe site-ul administratiei din Bucuresti, www.aspa.ro , nu e postat nici un caine din cele doua adaposturi.

6. Tarcuri temporare in institutiile publice si in jurul blocurilor. (Acolo unde este posibil, cu acordul partilor, si pana la adoptia animalelor).

7. Serviciile de stat pentru caini trebuie conduse de catre cei mai buni specialisti: manageri sau iubitori de animale (performanti, cu rezultate excelente prealabile). Serviciile nu trebuie conduse de catre oameni politici in mod direct. Oamenii politici sunt “un dezastru”. Toti directorii din tara ai administratiilor pentru caini au fost pusi in functie de criterii politice, si anume, doar pentru ca fac parte dintr-un anumit partid. Aceasta se vede "cu ochiul liber": intreaga tara este plina de caini! Politicienii sunt neexperimentati, au studii in alte domenii, trateaza cel mai adesea problema simplist, populist, cu superficialitate si agresivitate. Ii angajam, dar cu ce pret? Fiecare leu al salariului unui asemenea director se plateste cu sute de copii muscati! Ar trebui demisi neintarziat si inlocuiti cu directori competenti. (Sunt foarte multi specialisti care pot prelua oricand cu succes asemenea functii). Rolul politicienilor vizavi de cainii strazii ar trebui sa fie acesta: sa aleaga ca directori oamenii cei mai pregatiti si mai motivati. Daca inlocuirea directorilor politici se dovedeste a fi imposibila (“politicul ne omoara!”), in echipa proiectului ar trebui macar sa fie angajati cei mai buni specialisti sau ar trebui sa existe consultari lunare cu ONG-urile pentru protectia animalelor din localitate.

8. Identificarea (prin microcipare) si inregistrarea tuturor cainilor, cu si fara stapan, intr-o baza unica de date, nationala. (Astfel incat, pe baza microcipului, sa identificam numele persoanei care abandoneaza cainii si sa il pedepsim cu inchisoarea, conform legii).

9. Activitati de informare si de educare a opiniei publice (prin mass-media, campanii, conferinte). Educatia este foarte importanta.

Orice alte metode (eutanasia, simpla adapostire etc.) nu dau niciodata roade, decat nesemnificative si pe termen scurt.

Bucuresti, 05.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *