free download 78 travel guides written by experts

“EUROPE DIRECT la tine acasa!”

Provocări şi oportunităţi în comunicarea europeană

Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti organizează în perioada 5 – 6 februarie 2009, la hotelul Hilton din Capitală, primul  seminar de formare dedicat centrelor de informare şi celor de documentare din reţeaua EUROPE DIRECT din acest an.

La seminar iau parte dl. Leonard Orban, comisarul european pentru multilingvism, dl. Vasile Puşcaş, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene şi dl. Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene.

"Centrele de informare, centrele de documentare si echipa de experţi în politici europene Team Europe care alcătuiesc reţeaua EUROPE DIRECT sunt parteneri cheie pentru Comisia Europeană. Anul trecut, această reţea a fost mai activă ca oricând la nivelul întregii Europe şi sper ca în 2009 să înregistreze rezultate cel puţin la fel de bune", a declarat, în deschiderea seminarului, comisarul european  Leonard Orban.

La rândul sau, secretarul de stat Vasile Puşcaş, a afirmat:  "Spiritul solidarităţii şi exerciţiul cooperării în domenii importante, identificarea soluţiilor comune la provocări comune şi capacitatea de a promova cu o singură voce interesele statelor membre pe scena internaţională, toate acestea traduse la nivelul cetăţeanului recredibilizează proiectul european şi fundamentează acţiunile viitoare".

Rețeaua Europe Direct vizează informarea cetăţenilor şi comunicarea cu aceştia la nivel local şi este compusă la nivel european din aproximativ 500 de centre de informare şi peste 400 de centre de documentare.

In România, reţeaua EUROPE DIRECT cuprinde 31 de centre de informare, 12 centre de documentare, precum şi o echipă de experţi în politici europene, Team Europe.

Pe parcursul seminarului, membrii centrelor se vor întâlni cu coordonatorii acestora din cadrul Reprezentanţei Comisiei Europene şi vor primi informaţii de ultimă oră despre activităţile de comunicare ale Comisiei Europene.  De asemenea, se vor agrea procedurile de lucru ale centrelor şi se vor defini obiectivele de comunicare ale anului 2009.

Actualul seminar inaugurează o serie de acţiuni pe care Reprezentanţa Comisiei Europene în România le va organiza pentru eficientizarea activităţii reţelei EUROPE DIRECT.

Bucuresti, 05.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *