free download 78 travel guides written by experts

Europa alege la Realitatea TV

375 de milioane de europeni îşi aleg în aceste zile conducătorii de la care aşteaptă să îi scoată din criză. Românii vor avea 33 de voci în Parlamentul European. Cea mai importanta televiziune de ştiri din România desfăşoară duminică, 7 iunie, un maraton jurnalistic la care vor lua parte cei mai cunoscuţi analişti politici şi jurnalişti, trimişi speciali în punctele cheie ale UE, politicienii cotaţi cu cele mari şanse de a ajunge în legislativul european şi toţi românii care au un cuvânt de spus pe www.realitatea.net. Telespectatorii Realitatea TV vor afla primii rezultatele votului duminică seara, prin intermediul exit-poll-ului realizat de INSOMAR.

„Primul mandat întreg al aleşilor români în Parlamentul European. Primele alegeri moderne sub spectrul lipsei de soluţii pentru prăpastia numită criză. Într-o zi a recordurilor, Realitatea TV are programul special . Vor avea românii de la Bruxelles ceva de spus? Probabil că nu. Vorbele sunt la Bucureşti, faptele vor fi urmărite apoi de reporterii Realitatea TV”. Aşa descrie Cristian Coman, redactor-şef al redacţiei de ştiri, evenimentul de duminică. Alături de întreaga echipă de reporteri, redactori, editori, prezentatori, operatori şi tehnicieni, el va lucra pentru ca cele mai noi informaţii, cele mai pertinente comentarii şi cele mai tranşante analize să ajungă la telespectatorii Realitatea TV.

Postul de ştiri a trimis pentru acest eveniment corespondenţi în cele două capitale ale „motorului european franco-german”, dar şi în capitala funcţională a UE. Vor transmite în direct Sergiu Voicu, de la Paris, Raluca Lunculescu, de la Berlin, şi Octavian Bratosin de la Bruxelles. Corespondenţii Realitatea TV vor relata din toată România, dar şi din Spania, Italia, Ungaria şi Marea Britanie. Toate resursele tehnice ale televiziunii, inclusiv elicopterul Realitatea TV, vor fi şi ele folosite pentru o acoperire completă şi profesionistă a evenimentului.

Încă de la deschiderea secţiilor de votare, jurnalele de ştiri vor prezenta din oră în oră toate noutăţile legate de desfăşurarea scrutinului: statistici privind prezenţa la urne, votul liderilor politici din ţară şi de pe continent, eventuale incidente. Jurnalele vor fi prezentate de Delia Vrînceanu şi Marius Ioniţă – între orele 6 şi 10, de Liana Alexandru şi Constantin Drăgan – de la ora 10 la ora 15 şi de Melania Medeleanu, de la ora 18.

Laura Chiriac şi Cosmin Prelipceanu vor analiza împreună cu invitaţii lor situaţia votului în cea mai mare criză mondială la fiecare final de oră, începând cu 10:45, şi apoi în programul deja consacrat „16-18, Deschide lumea”. De la ora 15, Andreea Creţulescu abordează latura socială a acestor alegeri şi încearcă să afle dacă românii vor trăi mai bine într-o ediţie specială a emisiunii „Fabrica”.

Seara aduce primele rezultate şi concluzii. Răzvan Dumitrescu îi va avea în faţă, de la ora 19:00, pe Emil Hurezeanu, Iosif Boda şi Cornel Nistorescu într-o dezbatere despre toate implicaţiile politice, economice şi sociale ale alegerilor europarlamentare. La ora 21:00 se vor difuza primele concluzii ale exit-poll-ului realizat de INSOMAR pentru Realitatea TV privind rezultatele votului din România, iar după ora 22:00 vor fi transmise estimări şi din celelalte 18 ţări europene care votează duminică.

Principalele personaje ale zilei, lideri ai principalelor partide politice şi candidaţii de pe primele locuri eligibile vor veni în studioul Realitatea TV de la ora 22:00 pentru primele reacţii după aflarea rezultatelor. La ediţia specială realizată de Robert Turcescu vor lua parte jurnaliştii Adrian Ursu, Corina Drăgotescu şi Doru Buşcu.

Demersul jurnalistic al televiziunii de ştiri va fi susţinut de site-ul www.realitatea.net, care va fi deschis pentru mesajele telespectatorilor şi va prezenta imaginea alegerilor necenzurată.

Bucuresti, 04.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *