Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Eureko isi consolideaza pozitia pe piata pensiilor private din Romania

Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, membră a  grupului financiar european Eureko, şi KD Pensii, membră a grupului sloven KD, au plăcerea de a vă anunţa faptul că au ajuns la o înţelegere în privinţa fuziunii celor două fonduri de pensii pe care le administrează pe piaţa românească.

Fondul de pensii administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (fosta Interamerican Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private) va fuziona cu cel administrat de KD Fond de Pensii, în conformitate cu cerinţele Normei 14/2008 a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Eureko va fi administratorul celor două fonduri administrate, iar fuziunea acestora va fi supusă aprobării Comisiei.

În cazul în care Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va aproba această fuziune, KD va deveni al doilea fond ce va fuziona cu Eureko, după Bancpost. În cursul săptămânii trecute, CSSPP a oferit aprobarea preliminară privind fuziunea dintre Eureko şi Bancpost.

KD Fond de Pensii are 6.823 de participanţi, iar valoarea activelor nete se ridică la 1.4 millioane Ron.

Eureko Fond de Pensii are în momentul de faţă 250.969 de participanţi activi, iar valoarea activelor nete este de 51 milioane Ron. Eureko este în momentul de faţă compania aflată pe locul 6 pe piaţa pensiilor private, atât din perspectiva numărului de participanti plătitori, cât ţi din cea a activelor nete. Fuziunea sa cu Bancpost şi KD va aduce compania pe locul 5 din punctul de vedere al numărului de participanţi activi şi îi va consolida poziţia din perspectiva activelor nete.

Eureko şi KD consideră că o viitoare consolidare a fondurilor de pensii pilon doi din România va aduce beneficii participanţilor ambelor fonduri.

Participanţii KD fond de Pensii vor beneficia de deducerea comisionului de administrare a activelor acordat de Eureko până la 31 Decembrie 2009. În acelaşi timp, participanţii vor avea acces la aceleaşi servicii oferite participanţilor Eureko fond de pensii: un Portal Web şi un Portal de Voce cu ajutorul cărora aceştia îşi pot verifica în orice moment valoarea contului prin intermediul internetului sau al telefonului.
Toţi participanţii fondului fuzionat vor beneficia de un portofoliu de proprietăţi extins, de avantaje în administrarea fondurilor şi de o sinergie a costurilor, estimată a avea rezultate considerabile.

Eureko şi KD consideră că această fuziune este în interesul pieţei în general: fuziunea va contribui la crearea unei pieţe cu un număr mai mic de jucatori, dar mai puternici, care pot concura într-un mod mai eficient.

Bucuresti, 18.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *