free download 78 travel guides written by experts

Eureko a anuntat rezultate financiare solide

pentru anul 2005

Eureko, acţionarul majoritar al companiei de asigurări INTERAMERICAN Romania, a anunţat rezultate financiare solide pentru anul 2005. Nivelul profitului înainte de impozitare a înregistrat o majorare de 114%, fiind situat la valoarea de 826 milioane Euro. În ceea ce priveşte primele brute subscrise, volumul acestora ajunge la 6,577 milioane Euro, în creştere cu 19% faţă de anul 2004. Toate sectoarele de activitate – Viaţă, Non-Viaţă şi Sănătate – au contribuit substanţial la realizarea veniturilor companiei.

 “Suntem foarte mândri că fuziunea dintre Achmea şi Interpolis (fosta ramură de asigurări a Rabobank) a contribuit la consolidarea poziţiei de lider pe piaţa olandeză. Ca urmare a acestei fuziuni, Rabobank şi-a crescut participarea în cadrul acţionariatului Eureko, de la 5% la 37%, în prezent fiind al doilea acţionar din cadrul trustului”, a declarat Maarten Dijkshoorn, Preşedinte al Consiliului Executiv şi CEO al companiei Eureko.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, veniturile din primele brute subscrise au crescut cu 21%, de la 2,312 milioane Euro la 2,807 milioane Euro. Primele brute subscrise din asigurări generale au crescut cu 15%, de la 1,477 milioane Euro la 1,699 milioane Euro. Această creştere provine, în principal, de pe piaţa olandeză. Evoluţii pozitive au fost înregistrate, de asemenea, pe pieţele din Europa de Est şi Cipru, unde performanţa comercială a crescut, aceasta fiind reliefată în primele brute subscrise.

In 2005, segmentul de asigurări de sănătate s-a consolidat, prin creşterea în prime brute subscrise de 19%, de la 1,735 milioane Euro în 2004 la 2,072 milioane Euro în 2005. Asigurarea Privată de Sănătate a contribuit cu 84% la totalul menţionat.

Pe baza realizărilor de anul trecut, anul 2006 va marca o creştere a eficienţei operaţionale şi un control riguros al costului, iar puterea operaţiunilor interne poate fi folosită ca o baza solidă pentru evoluţiile viitoare pe pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est, unde există un potenţial major de creştere.

Capitalul total al Eureko s-a ridicat la 111%, de la 4,041 milioane Euro în 2004 la 8,525 milioane Euro în 2005 (în urma fuziunii cu Interpolis). Principalele companii de asigurări ale grupului sunt cotate cu indicele „A+” (atât pentru rating-ul de credit pe termen lung, cât şi pentru rating-ul de putere financiară al asiguratorului). Pe data de 17 Martie 2006, Standard & Poor’s şi-a îmbunătăţit perspectiva asupra activelor şi a principalelor companii de asigurări ale grupului de la „stabil” la „pozitiv”.

Despre Eureko
Eureko B.V. este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, operând în peste 10 tari. A fost înfiintat în anul 1992, la Utrecht, în Olanda, având ca activităţi principale asigurările şi fondurile de investiţii. Scopul principal al Eureko a fost acela de a pune bazele unui alianţe de companii care să asigure o dezvoltare internaţională, cautând oportunităţi de parteneriat atât pe pieţele deja mature, cât şi pe pieţele aflate în dezvoltare. Grupul a cuprins iniţial forţele concentrate a opt companii, fiecare ocupând poziţii dominante pe propriile pieţe, Eureko devenind instrumentul de coordonare a unei strategii internaţionale. În acest moment, Eureko îşi desfăşoară activitatea în Olanda, Luxemburg, Belgia, Grecia, Irlanda, Slovacia, Franţa, România, Bulgaria, Cipru şi Polonia.

Bucuresti, 7.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *