free download 78 travel guides written by experts

EUPAN recunoaste ECDL

O declaratie oficiala a Institutului European al Administratiei Publice (EUPAN) a subliniat importanta pe care abilitatile IT&C o are in randul tuturor Functionarilor Publici. In comunicat s-au recunoscut de asemenea beneficiile certificarii acestor abilitati si in special avantajele si consistenta programului ECDL/ICDL in intreaga lume.

Declaratia a fost sustinuta de catre recenta investita Presedintie Ceha la nivel european si a fost aprobata in cadrul celei de a 52-a Intalniri a Directorilor Generali din Administratia Publica, care a avut loc in luna iunie la Praga.

EUPAN este o retea informala a Directorilor Generali responsabili cu Administratia Publica in cadrul statelor membre ale Uniunii Europene si Comisiei Europene. Reteaua are un impact semnificativ asupra initiativelor Administratiei Publice din fiecare tara. Aceasta declaratie recenta reprezinta un suport important pentru certificarea ECDL.

In Romania, dupa un model a numeroase tari europene, standardul ECDL a fost ales pentru programele de pregatire ale administratiei publice, prin HG 1007/2001, care a fost completata cu Ordinul Ministerului Administratiei Publice nr. 252/2003 pentru aprobarea Normelor Metodologice privind instruirea si specializarea in domeniul informaticii a functionarilor publici care prevede folosirea standardului ECDL la nivelul instruirii primare.

ECDL ROMANIA prin intermediul centrelor acreditate din toata tara continua procesul de certificare la nivel european a functionarilor publici, calificarea tuturor in vederea dobandirii abilitatilor de operare PC reprezentand un imperativ economic, social si politic.

Bucuresti, 24.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *