free download 78 travel guides written by experts

Spectacolul “Eu. O casă de păpuși” deschide luna aprilie la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon deschide luna aprilie cu spectacolul “Eu. O casă de păpuși”. O adaptare modernă a poveștii celebrului personaj Nora, capodopera lui Henrik Ibsen, spectacolul se joacă vineri, 1 aprilie, la ora 19:30, la Sala Studio a teatrului.

Lumea mi-a spus că a plâns, că pleacă şocată de la spectacol, că este ca un pumn în burtă. Eu nu-mi dădeam seama. Acum îmi dau seama că are un discurs destul de puternic despre femeie şi despre faptul că, de multe ori, societatea ne impune nişte reguli şi noi nu mai gândim, începem să ne pierdem, să nu mai avem rădăcini şi tragem să muncim cât mai mult, să nu ne mai dăm timp de simţit, de gândit, pentru că, în momentul în care facem o scurtă pauză, singurătatea sau sentimente de depresie îşi pun accentul.” – regizoarea Carmen Lidia Vidu despre “Eu. O casă de păpuși”.


Pe 12 aprilie, spectacolul “Eu. O casă de păpuși” se joacă la Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău, în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice “Valentin Silvestru”.

Vineri, 1 Aprilie
Teatrul Odeon, Sala Studio, ora 19:30

“Eu, o casă de păpuși”
Regia: Carmen Lidia Vidu
Actrița: Aura Hasnaș Călărașu
Soprana: Cătălina Antal
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Muzica: Ovidiu Chihaia
Video: Cristina Baciu

Teaser:

Trailer:

Blog: //eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com

Bilete on-line: //bilete.teatrul-odeon.ro/Step10_ChooseShow.aspx?FILTER_SHOW=110.
Rezervări la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), intre orele 11.30 – 19:00 / 021 314 72 34

Cronici:

“Emoţia grea se adună în straturi adânci, se depune pe nesimţite şi, ca în toate spectacolele regizoarei, ameninţă cu implozia.” (Cristina Rusiecki – Revista Cultura )

“Cu un timbru puternic, Aura Călărașu rostește gândurile și nemulțumirile Norei. Impactul emoțional este grandios, fiind amplificat de strigătele de durere ale sopranei Catalina Antal și de videoproiecțiile originale create de Cristina Baciu.” (Raluca-Simona Uluiteanu – www.ralucauluiteanu.eu)

“Viziunea regizoarei Carmen Lidia Vidu este complet ieşită din comun, din limite, din tipare. Reuşeşte realizarea unui show multimedia captivant cu videoproiecţii pe corpurile artistelor, muzică instrumentală rock originală marca Ovidiu Chihaia, combinată inedit cu vocea sopranei Cătălina Antal şi o coregrafie discretă creată de Ioana Marchidan.” (Ileana Andrei – www.ileanaandrei.ro)

“Actrița Aura Călărașu a reușit, prin interpretarea-i magică, să scoată la suprafață temeri și sentimente pe care credeam că le păstrez bine închise în suflet. M-am trezit pusă față în față cu lupta interioară a personajului lui Ibsen, care părea a fi chiar lupta mea interioară.” (Simona Ioniță – //simonaionita.blogspot.ro/)

“Gândurile de resemnare ale Norei (Aura Călărașu) sunt acompaniate de fragmentele interpretate de soprana Cătălina Antal și de proiecțiile video ale Cristinei Baciu. Un concept interesant ce provoacă la gândire, la introspecție, la descoperire interioară și care, după părerea mea, reușește să dea o nouă direcție teatrului contemporan experimental. Carmen Lidia Vidu reușește să pună într-o armonie perfectă cele 3 elemente( teatru, muzica live și proiecțiile video), iar rezultatul este impresionant.” (Paul Duțu – www.pauldutu.eu)

“Eu. O casă de păpuși este un fel de Sin City al teatrului, iar asta face ca totul să fie al dracu’ de altfel de tot ce ai văzut până acum. În mod cert, Eu. O casă de păpuși nu este o piesă pentru main stream. Este însă o opțiune excelentă pentru cei care au curajul să încerce și altceva, acei cărora lucrurile neclare sau definite în alți parametri, nu le creează panică, ci o provocare spre descoperire, spre cunoaștere. Femeile vor simti altfel piesa. Mult mai intens.” (Marius Mihalca – www.mihalca.ro)

“Dacă până la această premieră, nu văzusem un recital actoricesc care întrece cu mult tiparul “şcolii de teatru”, îndrăznesc să spun că aici am asistat la o “lecţie deschisă” de artă actoricească.” (Dragoș N. Savu – www.dragosnsavu.ro)

“O poveste grea, apasatoare pe care am trait-o atit de intens incit la final eram fericita. Totul atit de bine pus la punct, pina in cel mai mic detaliu care, oricit de morbid sau deprimant, aducea cu el bucuria unei descoperiri. A fost incredibil, mi-a placut de am innebunit si, cum n-am mai trait asa ceva, va recomand.” (www.ozzy.ro)

“Spectacolul “Eu. O casa de papusi” cuprinde un show multimedia extraordinar, care imbinat cu textul si muzica piesei este EPIC. Fiecare imagine si joc de efecte iti captiveaza privirea si iti mentine atentia pe toata durata spectacolului. Am ramas profund impresionata de modul in care tehnologia a fost folosita in piesa si capacitatea ei de a face dintr-un text care iti atinge inima, sa-ti ajunga la suflet.” (Sofia Frunză – //frunzaresc.eu/)

Spectacolul “Eu. O casă de păpuși” este prima producție în premieră din proiectul “Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei”, câștigător al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproducție a Teatrului Odeon și a Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *