free download 78 travel guides written by experts

Eu cine sunt

Mihail Musat
Editura Tritonic

Iata-ne in fata unei lucrari cel putin interesante. Stilul e unul interactiv. Intrebarile au legatura cu fiecare dintre noi si sunt structurate pe anumite capitole.

Se precizeaza insa de la bun inceput ca ordinea nu este neaparat cea oferita in carte. Intrebarile pot fi luate in ce ordine se dovedeste a fi mai potrivita pentru fiecare.

Eu cine sunt se constituie astfel in, poate, un experiment literar.

Unul reusit pana acum daca ne uitam la impact – insa unul care in final depinde de cititor. De aceasta data nu e suficient sa iei cartea si sa o citesti. Trebuie sa o lasi sa te atinga. Trebuie sa patrunzi in spiritul sau. Trebuie sa ii raspunzi. Indiferenta nu este o solutie – nu in acest caz. Lucrarea nu e una care sa fie luata si asezata frumos (mai ales ca are coperta rosie) in rafturile unei biblioteci. Ea trebuie parcursa cu atentie, cititorul trebuind sa isi ofere raspunsuri la intrebarile din carte. Fiecare dintre aceste intrebari si raspunsuri il ajuta in final doar pe el, cititorul. Poate ca ar fi bine chiar ca peste ani lectura sa fie reluata, raspunsurile reoferite. Daca s-au si notat primele raspunsuri se poate vedea modul in care au evoluat ele in timp.

O carte asadar – indirect – despre autocunoastere. O autocunoastere neimpusa, neingradita. Raspunsurile sincere il avantajeaza pe cititor; daca minte, persoana care citeste cartea va fi in fapt singurul perdant.

Aleg sa inchei prezentarea cu marturisirea autorului: „De ce am ales sa scriu cartea asa, doar cu intrebari?

Am scris cartea asa pentru ca doar tu detii toate raspunsurile autentice care te pot ghida in viata. Tot ce ai nevoie pentru a gasi raspunsurile in tine fiind timp pentru tine (Tu cu tine), intrebari potrivite si puterea de a experimenta ceea ce simti.

Asadar, persoana pe care trebuie sa ajungi sa o cunosti cel mai bine nu sunt eu sau oricine altcineva pe care il stii sau citesti. Acea persoana esti chiar tu.

Da, tu trebuie sa ajungi sa te cunosti si sa te si intelegi cel mai bine in aceasta viata."

Mihail Musat este cunoscut pentru proiectele sale diferite – lumebuna.ro fiind cred primul dintre ele. Au urmat si altele si cu siguranta vor mai fi idei pe care le vom vedea in practica. Pana atunci insa va recomandam sa cititi si mai ales sa raspundeti la intrebarile din Eu cine sunt si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la carte pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *