free download 78 travel guides written by experts

“Eticheta regala”, lansare de gala la Ateneul Roman

Curtea Veche Publishing și Filarmonica “George Enescu” vă invită la evenimentul de lansare a volumului “Eticheta regală” de Sandra Gătejeanu Gheorghe. Evenimentul va avea loc marți, 28 octombrie, începând cu ora 17.00, la Ateneul Român (Str. Benjamin Franklin nr. 1-3, foaier), în prezența membrilor Familiei Regale. Intrarea va fi liberă.

Autoarea, Sandra Gătejeanu Gheorghe, ne împărtăşeşte din experienţa sa ca Director de Protocol al Casei Majestății Sale Regelui Mihai al României: “Este esenţial să înţelegem că eticheta nu e un concept perimat sau demodat […] Respectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiţie pentru reuşita evenimentelor private sau a celor oficiale.”

Bogat ilustrată cu imagini de epocă și fotografii recente ale membrilor Familiei Regale sau detalii ce țin de protocolul regal, cartea prezintă, într-un mod concis şi structurat, eticheta care a însoţit şi care însoţeşte în continuare evenimentele desfăşurate sub egida Casei Regale. Găsim, astfel, de la un scurt istoric al ceremonialului regal la semnificaţia conceptului de „ordine de precădere” şi la simbolurile autorităţii supreme – însemnele regale; de la regulile de etichetă în prezenţa membrilor Familiei Regale (atât în cadrul întâlnirilor, cât şi în scris) la ţinutele adecvate pentru diferite tipuri de evenimente; de la recepţiile tematice la ceremoniile de decorare; de la titlul de „Furnizor al Casei Regale” la relaţiile dintre membrii Familiei Regale şi reprezentanţii Corpului Diplomatic; de la dineurile oficiale la vizitele regale (atât în ţară, cât şi în străinătate) și principalele sărbători regale.

“Volumul de faţă nu este un manual de stil. El este un fel discret de a ne pune oglinda în faţă. Niciunul dintre noi nu se naşte cu eticheta în sânge. Nu este o rușine ori o crimă faptul că greşim în comportamentul faţă de noi înşine, faţă de ai noştri sau faţă de societate. Ruşine este să nu deschizi paginile unei astfel de cărţi şi să te încăpăţânezi să crezi, în ciuda evidenţei, că ai dreptate, refuzând să devii mai bun.” (Alteţa Sa Regală Principele Radu al României)

Cartea este disponibilă în librării și pe site-ul www.curteaveche.ro la prețul de 45 lei.

Bucuresti, 27.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *