free download 78 travel guides written by experts

ETEM Systems: Formele avangardiste de cladiri de birouri,

noua provocare pentru proiectarea subansamblurilor arhitecturale

Sisteme de fatade ventilate, pereti cortina si sisteme de protectie solara – sunt solutiile cele mai utilizate in proiectele de cladiri de birouri in Romania, in 2013. Concluzia apartine specialistilor ETEM Systems in urma analizei portofoliul de proiecte de referinta al companiei, proiecte dezvoltate in lunile anterioare.

Conceptul de fatada ventilata este implementat de peste 10 ani in Romania, fiind agreat de arhitecti atat pentru caracteristici de eficienta energetica a cladirii, cat si pentru faptul ca permite un montaj sigur, rapid si fara greseli de aliniere a finisajelor exterioare: placari ceramice, HPL, placaj lemn compozit, piatra, fibrociment sau material compozit din aluminiu tip "sandwich".

Specialistii ETEM Systems considera insa ca se simte nevoie de o mai mare varietate in proiectarea formelor cladirilor pe piata locala, astfel ca solutiile arhitecturale disponibile sa fie folosite la maximul lor potential.

„ETEM Systems, prin intermediul departamentului R&D, inoveaza permanent subansambluri structurale din aluminiu ce fac legatura intre componenta rezistenta a cladirii si noile tipuri de placari exterioare lansate in domeniul constructiilor. In 2014 ne-am dori sa existe o mai mare varietate in proiectarea formelor anvelopantei exterioare a sediilor de birouri din Romania, iar volumetriile acestora sa iasa din tiparul geometric de tip prismatic,” a declarat Irina Ivan, arhitect consultant in cadrul ETEM Systems.

Producatorul elen de sisteme arhitecturale din aluminiu, ETEM Systems a finalizat livrarile pentru mai multe proiecte de cladiri de birouri din capitala.

Astfel, pentru Floreasca Business Park s-au livrat sistemul de fatada ventilata Vario pentru fixarea placilor ceramice, sistemul E85 – perete cortina antivandalism. Pentru cladirea de birouri Mihai Bravu Office (5 etaje), s-au montat sisteme de fatade ventilate, Etalbond, sistemul de pereti cortina E85 si sistemul de umbrire solara E66.

Cererea pentru sistemele arhitecturale descrise anterior a venit si din provincie. Astfel, pentru cladirea de birouri Blue Wings de 14 etaje (5500 mp suprafata birouri) din Craiova s-au livrat sisteme de fatade ventilate, Etalbond, precum si tamplarii exterioare glisante si batante. La cladirea de biouri Modec Center Business din Pitesti (9 etaje) au fost puse in opera sisteme de pereti cortina E85, sisteme de fatade ventilate BRAVO si VARIO, parasolare fixe, sisteme de tamplarie interioare batante si glisante, precum si solutii de tamplarie exterioara glisanta.

Bucuresti, 30.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *