free download 78 travel guides written by experts

Estimarile VISA pentru cea mai aglomerata zi de cumparaturi din an

Peste 18.000 de tranzacţii sunt aşteptate să aibă loc în fiecare minut pe cardurile Visa, în Europa

Visa Europe, cel mai mare sistem de plăţi, se aşteaptă ca toate recordurile în materie de cumpărături să fie depăşite mâine, pe 23 decembrie, când toţi clienţii fac ultimele cumpărături de Crăciun.

Conform celor mai recente date, Visa Europe estimează că va procesa peste 27 de milioane de tranzacţii pe data de 23 decembrie în toată Europa, în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro, cu aproape 10% mai mult decât anul anterior. Cel mai aglomerat moment este aşteptat pe 24 decembrie, între orele 11.00-12.00, când Visa estimează că va înregistra până la 850 de tranzacţii pe secundă, faţă de 731 în 2008.

Cheltuielile pe cardurile Visa în primele două săptămâni ale lunii decembrie sunt cu 10% mai mari faţă de acelaşi interval din 2008, iar 56% dintre cumpărături s-au făcut pe carduri de debit Visa.

Dr Steve Perry, director comercial al Visa Europe, declară: “Statisticile Visa arată că oamenii încă cheltuiesc în perioada dinaintea Crăciunului. Vânzările online au înregistrat deja cifre record şi ne aşteptăm ca centrele comerciale să încaseze venituri considerabile. “

Visa îşi bazează estimările pe datele privind volumul tranzacţiilor de până acum şi pe comportamentul de plată în preajma Crăciunului din anii anteriori. La fiecare 9 euro cheltuiţi în Europa, 1 euro este pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de încredere indicatori ai tendinţelor privind comportamentul de plată al consumatorilor.

1 Include toate tranzacţiile cu carduri Visa de debit, credit, prepaid şi Electron, procesate de Visa între 30 noiembrie şi 14 decembrie 2009

Bucuresti, 22.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *