metalshow

Esti No. 1 la TVR 1!

De duminică, 31 decembrie, până luni, 1 ianuarie

TVR 1 alege Telespectatorul Anului şi încinge atmosfera de Revelion cu divertisment, concursuri, transmisiuni în direct şi multă muzică bună! De duminică de la prânz până în prima seară de aderare,TVR 1 le face program de sărbătoare românilor, inclusiv celor care nu au descoperit televiziunea decât în anul în care aceasta făcea jumătate de secol de carieră în România – personajele documentarelor din seria Izolaţi în România.  (duminică, 31 decembrie, TVR 1, ora 16.35)

Pentru că e Revelion, telespectatorii TVR 1 vor avea parte de divertisment din plin: două ediţii speciale ale emisiuni Dănutz SRL îi aşteaptă atât în ultima zi a lui 2006, cât şi în prima zi a anului 2007, Dan Bittman oferindu-le pe 1 ianuarie o gală a celor mai bune momente ale sezonului 2005-2006. Telespectatorul anului se va alege în noaptea dintre ani, în marea finală a concursului Vrei să fii No. 1?, ai cărei moderatori vor fi Cătălin Măruţă şi Crina Matei.

Noaptea care marchează transformarea României dintr-o ţară din afara graniţelor Uniunii Europene într-una cu drepturi depline de stat european aduce în programul TVR 1 şi divertismentul… politic. Să ne despărţim de trecut… râzând ne propune Claudiu Bleonţ, luni, 1 ianuarie 2007, într-o emisiune cum n-aţi mai văzut, în care marile panseuri ale personalităţilor politice româneşti vor primi bine-meritatele aprecieri.
Oricât ne-ar plăcea să glumim, însă, integrarea în Uniunea Europeană este un subiect care trebuie tratat cu toată seriozitatea. Jurnalul TVR îl abordează în mai multe ediţii speciale, difuzate în 31 decembrie 2006 şi 1 ianuarie 2007, prin reportaje speciale semnate de Sanda Nicola, duplexuri şi invitaţi speciali în platou.
Cunoscuta voce a postului de radio Europa Liberă, Neculai Constantin Munteanu, este din nou „on air” la TVR 1, în prima zi din 2007. Celebrul său salut „S-auzim numai de bine!” dă titlul unui documentar care parcurge cele mai importante momente din istoria României, de la Revoluţia din 1989 până la aderarea la UE, prin prisma omului obişnuit.
Sibiul, primul oraş care ne va reprezenta anul viitor la nivel european nu va lipsi din programul TVR 1 din prima zi de integrare. Iar pentru că este vorba despre capitala culturală europeană, momentele artistice şi culturale vor abunda în programul TVR 1. Alături de transmisiuni directe din Sibiu, telespectatorii vor avea ocazia să urmărească mai multe concerte: nu poate fi ratat Concertul extraordinar de Anul Nou de la Viena sub bagheta maestrului Zubin Mehta, dar nici primul concert la Bucureşti al celei mai cunoscute fanfare din lume, Fanfara Ciocârlia! Concertul extraordinar de Sărbători care marchează 250 de ani de la naşterea compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart va putea fi ascultat în noaptea de 1 ianuarie, iar fanii lui Tarkan îşi vor întâlni vedeta preferată în noaptea de Anul Nou.

Duminică, 31 decembrie, ora 14.20
Dănutz SRL – supermarket de divertisment

În ultima zi din an, Dan Bittman aduce în supermarketul său două echipe de combatanţi. În ediţia specială „3 contra 3”, se vor înfrunta trei moldovence – Mioara Velicu, Daniela Condurache şi Laura Lavric – cu trei actori – Marius Rizea, George Ivaşcu şi Vlad Ivanov.
Dacă la cântat şi la hore moldoveneşti cele trei interprete sunt recunoscute ca valori ale folclorului, le vom vedea pe TVR 1, la Dănutz SRL, ca personaje din vremea lui Caragiale, jucând rolurile unor „cucoane” din sceneta „Five o’ clock”. Pe de altă parte, vom avea prilejul să-i ascultăm pe cei trei actori… cântând muzică populară. La proba de bucătărie, doamnele se întrec în preparate complicate pentru meniul de Revelion, în timp ce bărbaţii pregătesc ceva tipic masculin: conserve şi băuturi!
La propunerea echipei moldovencelor, veţi vedea o superbă paradă de rochii de seară şi haine de blană, purtând semnătura Florei Năstase. Cei trei actori au admirat toaletele manechinelor, însă au fost de acord că ar prefera să le vadă… fără blănuri. De aceea, propunerea lor constă într-o prezentare de lenjerie intimă Franco Rossi.
Tot în ediţia din 31 decembrie, vom vedea cine interpretează „Conga” Gloriei Estefan şi vom asculta muzică bună cu Victor Lavric Project. Dan Bittman, Antonio şi invitaţii lor vă aşteaptă să petreceţi o după-amiază plină de umor şi muzică de calitate în ultima zi din 2006, pe TVR 1!

Duminică, 31 decembrie, TVR 1, ora 16.35: „TVR, singurul prieten”
Din cătune fără medic, în casele tuturor românilor, de Revelion

TVR a oferit un cadou special de Sărbători familiilor din cătunele izolate care au făcut subiectul seriei de documentare „Izolaţi în România. TVR, singurul prieten”, difuzat de TVR 1: le-a invitat la Bucureşti pentru un weekend. În prima zi a excursiei, grupul de aproximativ 40 de persoane invitate de TVR la Bucureşti au fost mai întâi la Cotroceni. Reacţiile oaspeţilor au fost pe măsura locului în care se aflau: veterana grupului, o femeie de 90 de ani, a spus că Dumnezeu a ţinut-o pe pământ atâţia ani ca să ajungă în acest moment, să vadă „Raiul pe pământ”. Momentul vizitării Cabinetului prezidenţial a stârnit cele mai multe reacţii, de la şoc, din partea unora dintre ei, la comentarii despre influenţele arhitecturale, din partea unuia dintre cei doi preoţi din grup.
Plimbarea prin Capitală organizată de Televiziunea Română a încercat să cuprindă cele mai importante locuri: Casa Presei, Piaţa Victoriei şi sediul Guvernului, Muzeul Ţăranului Român, Calea Victoriei, Piaţa Revoluţiei, unde oamenii au recunoscut balconul de la care Ceauşescu a ţinut ultimul discurs, Palatul Regal, Ateneul, Casa Poporului, Piaţa Constituţiei, zona Universitate etc. Când au vizitat Mitropolia, oaspeţii Televiziunii Române s-au întâlnit chiar şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Părinte Teoctist! Surpriza a fost completă când, spre seară, unii dintre oamenii „izolaţi în România”, care nu au curent în casă, au văzut luminile de sărbători. Ziua s-a încheiat cu vizita la televiziune, unde, aveau să afle abia atunci, au fost invitaţii emisiunii „Surprize, surprize”.
Cei aproape 40 de eroi ai seriei de documentare realizate de TVR sunt invitaţii emisiunii speciale „TVR, singurul prieten”, difuzată de canalul TVR 1 în ultima zi a anului, de la ora 16.35. Gazdele emisiunii sunt actorul Mircea Diaconu şi Dite Dinesz, producătoarea seriei „Izolaţi în România. TVR, singurul prieten”. Printre invitaţii emisiunii se numără Angela Similea, Mădălina Manole, Mircea Vintilă, Alexandru Arşinel, Gheorghe Turda, Monica Anghel, Maria Dragomiroiu, Dida Drăgan etc. Realizatorul emisiunii „TVR, singurul prieten” este Liana Săndulescu, care a fost de curând desemnată câştigătoare la evenimentul „Femeile de succes ale anului 2006”, la categoria „Cea mai activă femeie în show-biz”, pentru proiectul TVR 50.

Marţi, 26 decembrie – duminică, 31 decembrie, la TVR 1
Fii Telespectatorul Anului de Revelion!

Semifinale şi marea finală Vrei să fii No. 1?
TVR împlineşte în acest decembrie jumătate de secol! De aceea, un concurs pe măsură le este pregătit telespectatorilor, cei care justifică existenţa oricărei televiziuni din lume.
Opt regiuni din ţară, plus Bucureştiul, se vor întrece într-un concurs maraton, cu mai multe etape, iar pe 31 decembrie, după miezul nopţii, va fi desemnat Telespectatorul Anului, dintr-un număr de 50 de finalişti.  
Telespectatorii vor putea câştiga premii de peste 60.000 Euro (în bani), plus 21 de premii în obiecte. Iar cel care va câştiga titlul de Telespectator al Anului va primi un Mare Premiu – o maşină sport germană seria trei.
Primii zece munteni, respectiv ardeleni s-au calificat deja în seara de 26 decembrie în lupta cunoştinţelor despre TVR. Totodată, primii trei telespectatori au obţinut premii în bani şi obiecte.
Astăzi este rândul Moldovei şi Olteniei să îşi arate fruntaşii, iar Cătălin Măruţă şi colega sa Xing-Elena Ling le vor fi arbitri atât concurenţilor din platou şi de acasă, cât şi artiştilor Loredana Groza şi Virgil Ogăşanu, ca reprezentanţi ai celor două regiuni.
În cele patru seri rămase, încheiate cu un show de zile mari în noaptea de Anul Nou, Cătălin Măruţă, alături de Iulia Lumînare, Luminiţa Anghel, Adriana Titieni, respectiv de Crina Matei vor fi gazde pentru concurenţii din Maramureş şi Dobrogea, Crişana şi Banat şi nu în ultimul rând din Bucureşti.
În fiecare dintre semifinale îi vom vedea pe în cadrul unor momente artistice pe Loredana Groza, Virgil Ogăşanu, Cornelia şi Lupu Rednic, Narcisa Suciu, 3 SE, Marius Ţeicu, Dana Războiu, Ştefan Popa Popas, SIMPLU, Mirabela Dauer şi Carmen Trandafir susţinându-şi „co-regionalii” prin momente artistice.
O surpriză de proporţii ne-a pregătit şi primarul Adriean Videanu, care va cânta pentru capitala pe care o conduce!
În seara de Anul Nou, vor fi prezenţi, prin intermediul unor momente ilustrative, Cosmin Prelipceanu şi Monica Ghiurco în roluri cu totul inedite, George Ivaşcu, Stela şi Arşinel, Emilia Popescu şi Horaţiu Mălăele, Draga Olteanu Matei şi Sebastian Papaiani, Dida Drăgan şi Orchestra Filarmonicii din Berlin, Elena (ex-Mandinga), Mandinga, Akcent, Corina, Zdob şi Zdub şi mulţi alţii.

Duminică, 31 decembrie şi luni, 1 ianuarie
Jurnal TVR de aderare!

Jurnalul TVR abordează subiectul aderării României la Uniunea Europeană în mai multe ediţii speciale, difuzate în ultima zi în care România este în afara UE, pe 31 decembrie 2006, şi în prima zi în care ţara noastră este membru UE, pe 1 ianuarie 2007.
Echipa ştirilor TVR a abordat subiectul din cele mai variate unghiuri, de la politic şi economic până la fapt divers. Astfel, Sanda Nicola ne prezintă, într-o serie de reportaje, extremităţile Uniunii Europene: Capo da Roca, din Portugalia, la vest, şi Sulina, România, la est. Vom afla şi cum se schimbă Uniunea Europeană după aderarea României, dar, mai ales, cum se va schimba România după intrarea în familia europeană, din punctul de vedere al politicii interne şi externe, al nivelului de trai şi al economiei, în general. De asemenea, TVR va afla şi cum gândesc românii din afara UE – Republica Moldova – despre acest subiect.
Momentul aderării ţării noastre la UE marchează şi finalul campaniei „Fii mândru că eşti român!”, derulată de Jurnalul TVR în luna decembrie. Cele mai reuşite fotografii primite de televiziunea publică, în care românii ne arată cât de mândri sunt de ţara lor, vor apărea în Jurnalul TVR.
Telespectatorii TVR vor afla şi despre vecinii noştri bulgari, proaspăt deveniţi membri ai UE, ca şi noi, prin intermediul duplexului Bucureşti-Sofia. De asemenea, TVR difuzează duplexuri între Bucureşti şi marile oraşe din România.

Luni, 1 ianuarie, ora 2.00
Concert Tarkan

În noaptea de Revelion, TVR 1 difuzează show-ul exploziv susţinut de Tarkan la Sala Polivalentă din Bucureşti, pe 12 iulie 2006. Aşa cum a promis, artistul s-a ţinut de cuvânt şi a ridicat sala în picioare pe acordurile muzicii sale timp de 2 ore.
Tarkan a cântat în total 18 piese, printre care „Shikidim”, „Simarik”, „Touch”, „Verme” sau „Dudu”, fredonate de publicul din sală. Luminile, sunetul impecabil şi efectele speciale au contribuit la realizarea unui adevărat show, din care nu au lipsit ţipetele de bucurie şi aplauzele fanilor. Tarkan a mulţumit de nenumărate ori publicului şi organizatorilor, iar la final a promis ca se va întoarce.

Luni, 1 ianuarie, ora 12.10
Să auzim numai de bine!

Vocea Europei Libere, despre istoria României de la Revoluţie până la UE
Bine cunoscuta voce a postului de radio Europa Liberă, Neculai Constantin Munteanu, este din nou „on air” la TVR 1, în prima zi din 2007 şi, totodată, prima zi în care românii sunt membri ai Uniunii Europene. Celebrul salut „S-auzim numai de bine!”, cu care încheia emisiunea „Actualitatea românească” de la Europa Liberă, dă titlul unui documentar care parcurge cele mai importante momente din istoria României, de la Revoluţia din 1989 până la aderarea la UE, prin prisma omului obişnuit.
Deşi subiectul este foarte serios, filmul nu are o abordare sobră, ci relaxată, chiar amuzantă pe alocuri. Documentarul este construit sub forma unei scrisori anonime, pe care Neculai Constantin Munteanu o primeşte la Radio Europa Liberă de la un ascultător care îi dezvăluie ce simte şi cum a trăit în România, de la strigătul „Am învins!”, al lui Mircea Dinescu, până în prezent.
„Filmul este o retrospectivă relaxată a perioadei 1989-2006, cu vocea-simbol a lui Neculai Constantin Munteanu, pentru că închidem o nouă etapă istorică a României”, spune realizatorul Gabriel Giurgiu.

Luni, 1 ianuarie, ora 13.10
Concertul extraordinar de Anul Nou de la Viena

Dirijor Zubin Mehta
Ca în fiecare an, TVR 1 difuzează şi în prima zi a lui 2007 Concertul extraordinar de Anul Nou de la Viena. Sub bagheta maestrului Zubin Mehta, orchestra va încânta auditoriul cu partituri celebre, muzică de cea mai bună calitate, iar telespectatorii vor avea prilejul să se delecteze şi cu un spectacol plin de lumină şi strălucire. Indianul Zubin Mehta a ales muzica la vârsta de 18 ani, când a făcut o schimbare bruscă de carieră, de la medicină. A urmat cursurile Academiei de Muzică din Viena, iar şapte ani mai târziu conducea Filarmonicile din Viena şi Berlin, după ce, în 1958, la 22 de ani, îşi făcea debutul pe scena operei din Viena.
Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai renumite opere din lume. Aproape toţi marii muzicieni ai lumii au susţinut concerte aici. Clădirea Operei a fost construită între 1863-1869, fiind unul dintre primele monumente ale Bulevardului Ring. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aceasta a fost aproape complet distrusă, însă reconstrucţia a urmat întocmai planul iniţial, opera fiind redeschisă în 1955.
Comentariul transmisiunii va fi asigurat, ca în fiecare an, de realizatoarea TVR Adriana Rogovschi.

Luni, 1 ianuarie, ora 15.10

Gala Premiilor Dănutz SRL  
Invitaţi: Corina Chiriac, Anna Lesko, Claudiu Bleonţ, Smiley şi Simplu, Bianca Brad, Florin Piersic, Delia, Mădălin Voicu, Jean Paler, Gabriel Dorobanţu, Sofia Vincoveanca, Marcel Pavel, Maria Cîrneci, Petre Roman, Holograf
Cele mai bune momente ale anului 2005-2006 Dănutz SRL vor fi premiate într-o ediţie specială a emisiunii prezentate de Dan Bittman, pe TVR 1. Multă muzică, momente vesele şi replici spumoase vă aşteaptă în prima zi a anului, în „supermarket-ul” lui Dan.
Mădălin Voicu şi Corina Chiriac primesc premiul pentru „cel mai sincer răspuns”, Claudiu Bleonţ a fost nominalizat la categoria „cea mai bună mască” (Raj Kapoor), iar lui Petre Roman i se decernează un premiu de… consolare, pentru „cea mai nereuşită mască” (transformarea lui în Julio Iglesias a fost foarte uşor de ghicit de invitaţi). Jean Paler este, aşa cum lesne ne putem închipui, „cel mai trăsnit invitat”, în timp ce Gabriel Dorobanţu ia premiu pentru „cel mai bun travesti”. Cântăreţul va primi premiul şi diploma chiar din mâna Sofiei Vicoveanca, pe care a imitat-o atât de convingător. „Cea mai sexi invitată” s-a dovedit a fi Anna Lesko, iar „cel mai sexi invitat” – Smiley. Deliei i se decernează premiul „Urăsc balonul!”, pentru cea mai spectaculoasă sperietură la proba mai sus numită. Premiul pentru „cel mai bun featuring” va fi decernat atât cuplului Marcel Pavel – Maria Cîrneci, cât şi trupelor Simplu şi Holograf, iar Florin Piersic şi Bianca Brad sunt pe primul loc la categoria „cupluri cu scântei”.
Şi, pentru că la Dănutz SRL au venit foarte multe mesaje de-a lungul ediţiilor de până acum, „patronul” Dan Bittman şi ajutorul său, Antonio Pasarelli, s-au gândit şi la telespectatorii fideli şi… haioşi. Cele mai interesante şi mai amuzante SMS-uri vor fi, de asemenea, premiate în emisiunea din 1 ianuarie.

Luni, 1 ianuarie, ora 17.10
Să ne despărţim de trecut… râzând
– Divertisment politic
Moderator Claudiu Bleonţ
Fire optimistă şi veselă, românul a ştiut întotdeauna să facă haz de necaz şi să privească viitorul cu seninătate. Să ne despărţim de trecut… râzând ne propune şi Claudiu Bleonţ, luni, 1 ianuarie 2007, la TVR 1, într-o emisiune cum n-aţi mai văzut!
După modelul Mari români, zece personalităţi ale lumii politice româneşti se vor duela într-un program de mari panseuri. Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Adrian Năstase, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Mircea Geoană, Ion Iliescu, Dan Voiculescu, Gigi Becali şi George Copos sunt primii zece din monitorizarea făcută de o companie de specialitate privind personalităţile care au apărut pe prima pagină a ziarelor din 2006. Fiecare dintre ei a dat publicului mai multe sau mai puţine motive de zâmbete pe furiş sau de hohote de râs, prin „panseurile” pe care le-au emis. „Noi muncim, nu gândim”, „Măi, animalule”, „Nu ne vindem ţara” sau „Ce-ai făcut în ultimii cinci ani?” sunt sintagme care au rămas în memoria românilor, determinând necesitatea realizării unui top al celor care le-au avansat.
Ca şi la Mari români, cei zece vor avea susţinători şi vor exista criterii după care panseurile vor fi notate. Zece jurnalişti şi lideri de opinie vor susţine şi vor judeca „aforismele” politicienilor noştri, puse în scenă prin scurte clipuri video.
De data aceasta, juriul care va hotărî câştigătorul va fi unul feminin, în frunte cu prezentatoarea TVR Irina Păcurariu. Criteriile după care „panseurile” vor fi clasificate vor fi: curajul de a spune public o asemenea prostie, abilităţi de conducător ale emitentului, geniul emitentului, măreţia panseului şi moştenirea spirituală a panseului. Şi spectatorii vor avea un cuvânt de spus, cei aflaţi în platou având posibilitatea să-l aleagă pe cel care va primi Premiul Publicului. Cel care va fi desemnat ca emitent al „Marelui Panseu” va avea parte şi de un premiu pe măsură.

Luni, 1 ianuarie, ora 23.10    
Sibiu, oraş european al culturii

Sibiul, primul oraş care ne va reprezenta anul viitor la nivel european nu va lipsi din programul TVR 1 din prima zi de integrare. Astfel, de la 23.10, toată ţara va putea vedea în direct fragmente din „Seara cometelor”, un spectacol de artificii care va dura mai bine de 40 de minute şi care va fi lansat din şapte cartiere diferite ale oraşului simultan.
Tot în prima seară în care ne vom numi membri UE, vom vedea la Sibiu un concert al Filarmonicii cu artişti din tările deja integrate.
Transmisiunea se termină cu un fragment din concertul Smokie, desfăşurat în Piaţa Mare a oraşului.    

Luni, 1 ianuarie, ora 23.35
Fanfara  Ciocârlia şi prietenii – Primul concert la Bucureşti

În prima zi a anului, TVR 1 vă aduce în case un show incendiar şi cu totul inedit: concertul celei mai cunoscute fanfare din lume, Fanfara Ciocârlia. Cei 12 muzicieni rromi din satul Zece Prăjini au devenit celebri în urmă cu mai bine de zece ani, când au fost descoperiţi de managerul german Henry Ernst. De atunci, colindă lumea, lăsând la o parte nunţile şi botezurile şi concertând pe cele mai mari scene din Europa, SUA sau Japonia.
Trompetele, ţambalul, clarinetul şi tuba vor răsuna în casele telespectatorilor TVR 1, care vor avea prilejul să urmărească primul concert susţinut de cei doisprezece în Bucureşti, la Sala Palatului. Muzicienii Fanfarei Ciocârlia sunt însoţiţi pe scenă de Esma Redzepova (Macedonia), Jony Iliev (Bulgaria) şi Los Gitanos (Franţa).
Cu un repertoriu cuprinzând melodii tradiţionale româneşti, ritmuri turceşti, bulgăreşti sau macedonene, transmise din generaţie în generaţie, Fanfara Ciocârlia promite un show cum n-aţi mai văzut!

Luni, 1 ianuarie, ora 0.55

Concert extraordinar de Sărbători
După ce a ascultat Concertul extraordinar de Anul Nou de la Viena, sub bagheta maestrului Zubin Mehta, publicul meloman are bucuria de a întâlni, la TVR 1, un alt maestru al muzicii clasice. Laureatul premiilor „Grammy”, „Gramophone” şi „Grand Prix du Disque”, violonistul şi dirijorul Augustin Dumay, concertează la Bucureşti împreună cu pianistul Jean-Bernard Pommier şi Orchestra Regală de Cameră Valonă într-un regal „Mozart – 250”, la Ateneul Român. Concertul marchează 250 de ani de la naşterea compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart.
Prezentat de revista „The Strad” drept „moştenitor de drept al liniei regale belgiene, Ysaye, Dubois şi Grumiaux”, Augustin Dumay a evoluat în unele dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume: Concertgebouw din Amsterdam, Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, Scala din Milano, Filarmonica din Berlin. Publicul din România l-a întâlnit pe Augustin Dumay în cadrul ediţiei 2005 a Festivalului „George Enescu”, într-un recital de vioară.
Pianistul Jean-Bernard Pommier, invitat şi el la cele mai prestigioase festivaluri, a susţinut concerte la Londra, Viena, Berlin, Leipzig, Dresda, Amsterdam, Paris, Moscova, Chicago şi în Israel. În luna aprilie 2006, Jean Bernard Pommier urcat pe scena Ateneului Român, într-un concert sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. Evenimentul difuzat pe 1 ianuarie de TVR 1 face parte din seria de concerte aniversare organizate de Institutul Cultural Român.

Bucuresti, 27.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *