free download 78 travel guides written by experts

ESET isi consolideaza recordul de premii Virus Bulletin obtinand a 63-a distinctie

ESET, liderul global în protecţia proactivă împotriva ameninţărilor, anunţă că a primit ce-l de-al 63-lea premiu din partea Virus Bulletin, prestigiosul grup independent de testare comparativă, conducând astfel în topul tuturor soluţiilor antivirus, inclusiv cu un record secundar de 46 premii obţinute consecutiv. Raportul Virus Bulletin din luna august este dedicat platformei Windows Vista Business Edition SP2; din cele 54 produse care au participat, 35 au trecut testul iar 19 l-au căzut. Windows Vista rulează pe aproximativ 20% din sisteme.

     VB 100 logo

“Consumul de memorie a fost unul din cele mai mici în cadrul comparativului din acesta luna, cu încărcarea CPU redusă de asemenea”, spune John Hawes, Virus Bulletin. "Ratele de detecţie au fost excelente ca întotdeauna, cu câteva scoruri RAP superbe şi nici o problemă în rularea seturilor de teste Wildlist sau Cleanlist; astfel ESET îşi continuă extraordinarul şir consecutiv de premii VB100”, adaugă Hawes. “Prioritatea de top asumată de ESET este cea de a proteja utilizatorii la nivelul maxim posibil, minimizând impactul pe care îl au asupra sistemului alertele fals pozitive. Toate aceste lucruri contribuie decisiv la succesul pe termen lung pe care îl inregistram în testele Virus Bulletin,” spune Ján Vrabec, analist securitate în cadrul sediului global ESET aflat in Bratislava, Slovacia.

Virus Bulletin a introdus primele premii VB100 în 1998 şi conduce câteva teste comparative în fiecare an, trecând de la o platformă la alta: Linux, Windows, servere Windows şi Novell Netware. Pentru a putea afişa logo-ul VB100, un antivirus trebuie să îndeplinească două criterii: (1) Să demonstreze ca poate detecta toţi viruşii „in-the-wild” atât la scanarea la cerere cât şi la scanarea în timpul accesării fişierelor; şi, (2) Să nu genereze nicio detecţie fals pozitivă în timpul scanării unui set de fişiere curate. De la începuturile decernării premiilor VB100 în 1998, produsele antivirus ESET continuă să aibă o rată a succesului de peste 97 procente – cea mai mare din industrie. Majoritatea distribuitorilor de soluţii antivirus au rate de succes cuprinse între 50 şi 75 procente.

Soluţiile ESET au la bază tehnologia ThreatSense®, un motor euristic avansat ce permite detecţia proactivă a conţinutului malware. Soluţiile ESET decodează şi analizează codurile executabile în timp real, folosind un mediu emulat. Permiţând codurilor malware să se execute într-un mediu virtual securizat, soluţiile ESET fac posibilă diferenţierea clară dintre fişierele benigne şi cele mai sofisticate şi bine camuflate ameninţări malware.

Bucuresti, 16.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *