free download 78 travel guides written by experts

Erste Group si BCR acorda un credit de 50.000.000 EUR pentru companiile Grupului Mechel in Romania

· Acord de împrumut de tip multiborower multivalută
· BCR sprijină creşterea economiei prin creditarea industriei producătoare de oţel

Erste Group Bank AG şi Banca Comerciala Romana (BCR) anunţă semnarea încheierii unui contract de credit în beneficiul SC Mechel Campia Turzii S.A., SC Mechel  Targoviste S.A., SC Ductil Steel S.A. şi Laminorul S.A., în valoare totală de 50.000.000 Euro. Industria siderurgică a înregistrat anul trecut una dintre cele mai rapide rate de creştere din România, de 35,1%. În următorii zece ani, producţia de fier şi oţel din România va continua să crească, cu un ritm mediu de 4,1% pe an.1

Acordul de împrumut este unul de tip multiborrower multivalută pentru finanţarea capitalului de lucru, cu garanţii materiale (stocuri şi creanţe) precum şi scrisoare de garanţie din partea companiei mamă, Mechel OAO. Cele 50 de milioane de euro reprezintă refinanţarea unor credite în valoare totală de 35 milioane de euro la care se adaugă o noua linie de finanţare de 15 milioane de euro.

În condiţiile în care mediul economic local se menţine dificil pentru multe companii autohtone, BCR vrea să cladească o relaţie solidă cu clienţii săi, iar baza este ajutorul oferit în astfel de momente. Producţia de otel este un motor important al economiei atât din prisma contribuţiei la exporturi cât şi din prisma locurilor de muncă, consumului de energie şi de materii prime pe care le generează la nivel intern. Grupul Mechel angajează peste 7.500 de oameni în 5 oraşe din România şi credem că este responsabilitatea BCR să sprijinim astfel revenirea economică, a declarat Diana Hudymač, director executiv Group Large Corporate, BCR.

Ca fundament al acordurilor semnate stau experienţa pozitivă de colaborare dintre Erste Group şi întreprinderile Mechel din România, dar şi relaţiile stabilite la nivelul corporativ. Din punctul nostru de vedere, pe baza acestor colaborări, s-a construit în ultimii ani o bază solidă de cooperare pe termen lung. Semnarea actualului acord de împrumut, în condiţiile atât de dificile care există pe pieţele economice şi financiare europene, reprezintă dovada colaborării stabile şi mai ales un gest de încredere pe care Erste Group îl acordă Grupului Mechel, care a dovedit constant că este partener loial, a declarat Yury Gushchin, Director General al Diviziei Metalurgice Est-Europene Mechel.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrica. Mechel asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, sârma şi produse din sârma, energie electrica si termica. În Romania grupul Mechel este prezent din anul 2002 prin 6 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Otelu Roşu, Laminorul Brăila. Produsele companiei Mechel sunt comercializate pe piaţa internă şi cea externă. Principalii parteneri comerciali sunt: Republica Cehia, Ungaria, Germania, Italia, Polonia, Turcia, dar şi ţările vecine precum Serbia şi Bulgaria.

Producţia industrială din România (industria de prelucrare, extracţie şi utilităţi) se preconizează că va creşte cu 7,5% în 2011 şi 6,3% in 2012, cu mult peste avansurile previzionate la nivel mondial pentru producţia industrială, de 4,9% în 2011 şi 5,0% în 2012. În următorii 10 ani, producţia industrială din România va creşte în medie cu 5,7% pe an, faţă de un avans anual de 4,3% la nivel global.2 Totodată, se estimează o creştere economică pentru România de 1,4% în 2011 şi 1,9% în 2012.3

1 Producţia de fier şi oţel va creşte anual cu 5,2% în perioada 2011-2015 şi cu 3,0% în perioada 2016-2020, potrivit prognozelor Oxford Economics pentru industria din România din toamna anului 2011.
2 Potrivit aceleiaşi prognoze Oxford Economics.
3 Sursa: Departamentul de Cercetare al BCR, BNR, INS, Eurostat.

Bucuresti, 09.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *