free download 78 travel guides written by experts

Erori în folosirea semnelor de punctuație și de ortografie în limbajul cotidian

Ilie-Ştefan Rădulescu
Editura Corint

Lucrarea “Erori în folosirea semnelor de punctuație și de ortografie în limbajul cotidian” este una cu o adresare largă și se distinge prin faptul că nu conține doar elemente de teorie, ci și exemple concrete, comentate și corectate.

“Exemplele critice (selectate din presa scrisă și audiovizuală a ultimilor ani) – reprezentând aproximativ două sute de tipuri de erori în întrebuințarea semnelor de punctuație și de ortografie – aparțin, din păcate, câtorva sute de autori (nenumiți în carte) care, cei mai mulți, sunt posesori de titluri academice și fac parte din elita noastră intelectuală și politică.”

Erori în folosirea semnelor de punctuație și de ortografie în limbajul cotidian

Volumul tratează laolaltă semnele ortografice și de punctuație, spre deosebire de lucrările anterioare ale aceluiași autor care au fost consacrate fie doar semnelor ortografice, fie doar celor de punctuație.

“Dacă te consideri un om cult, nu poți folosi la întâmplare semnele de punctuație și de ortografie, căci utilizarea lor arbitrară afectează și coerența mesajului, și fizionomia frazei, bulversand sistemul de norme privind pauzele și intonația aferente construirii frazei…”

Lucrarea de față se constituie așadar într-o carte de ajutor tuturor celor care doresc să scrie corect. Exemple de oferite de autor ajută la înțelegerea și, ulterior, la evitarea erorilor prezentate. Cartea le este utilă cu siguranță liceenilor, elevilor, studenților, bloggerilor, scriitorilor și jurnaliștilor. Tot cei care vor să evite să facă erori în folosirea semnelor de punctuație de ortografie trebuie să aibă această lucrare acasă și să o folosească.

Limba este o comoară și ar trebui cinstită vorbind-o și scriind-o corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *