Shadow

Ericsson colaborează cu Microsoft pentru accelerarea dezvoltării IoT la nivel global

Ericsson va colabora cu Microsoft pentru a consolida ecosistemul IoT global, dându-le companiilor posibilitatea să reducă timpul necesar lansării de servicii IoT pe baza rețelelor mobile. Astfel:
·    Companiile vor putea lansa mult mai ușor servicii IoT pe baza rețelelor mobile deja existente
·    Acceleratorul IoT Ericsson le va permite companiilor să dezvolte soluții IoT folosind Microsoft Azure, asigurându-le accesul neîntrerupt la servicii de conectivitate IoT efectuate de operatori de telefonie mobilă
·    Posibilitatea de a administra partea de conectivitate prin Platforma de Conectare a Dispozitivelor (DCP) inclusă în Acceleratorul IoT Ericsson elimină barierele obișnuite ce îngreunau consolidarea ecosistemului IoT.

Acceleratorul IoT Ericsson le va permite companiilor să dezvolte soluții IoT folosind Azure, ceea ce înseamnă că ele vor fi conectate direct la ecosistemul de operatori mobili prin serviciul de management al conectivității oferit de Platforma de Conectare a Dispozitivelor (DCP), parte a Acceleratorului IoT Ericsson.

ericsson-hq
Acceleratorul IoT Ericsson, o soluție orizontală pentru industrii, bazată pe cloud, cuprinde servicii pentru platforme și servicii near product pentru operatori telecom și industrii selectate și oferă un set de funcționalități care permit crearea și implementarea rapidă a soluțiilor pentru IoT.

Serviciul de management al conectivității din cadrul Acceleratorului IoT îi ajută pe operatorii telecom să proiecteze, lanseze și dezvolte oferte de administrare de conectivitate IoT pentru companii care necesită conectivitate celulară. Mai mult, acest serviciu le oferă companiilor control total și funcții de automatizare pentru a gestiona mai ușor conectivitatea dispozitivelor IoT.

Prin colaborarea cu numărul tot mai mare de operatori telecom conectați la Ericsson DCP, aceștia pot răspunde nevoilor companiilor globale fără a fi nevoiți să facă investiții individuale. Astfel, platforma le oferă companiilor o experiență de servicii unitară pentru toate dispozitivele.

„Cel mai recent studiu Ericsson Mobility Report arată că, în 2018, Internetul Tuturor Lucrurilor va depăși telefoanele mobile pentru a reprezenta cea mai mare categorie de dispozitive conectate”, a spus Niklas Heuveldop, Chief Strategy Officer și Head of Technology and Emerging Business, Ericsson. „Astăzi, companiile se lovesc foarte des de complexitatea implementării unei soluții IoT. Combinând abilitățile noastre de inovație și ecosistemele existente, colaborarea noastră cu Microsoft elimină această complexitate și aduce posibilitățile IoT la îndemâna  companiilor de pretutindeni.”

„Colaborarea cu Ericsson ne ajută să ne susținem clienții și partenerii, punându-le la dispoziție mai multe resurse prin care să-și controleze dispozitivele mobile conectate la Internet”, a spus Sam George, Microsoft Director of Azure IoT, Microsoft Corporation.

Grundfos, una dintre cele mai inovatoare companii producătoare de pompe de apă din lume, este prima  care a testat oferta pre-integrată pusă la dispoziție de Ericsson și Microsoft pentru a-și administra pompele de apă inteligente conectate la Internet.

„Pachetul de oferte Microsoft și Ericsson ne permite să le oferim clienților noștri noi servicii, dar și un plus de valoare”, a spus Lars Enevoldsen, Group Vice President, Grundfos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *