metalshow

Eric-Emmanuel Schmitt – o noua serie de autor Humanitas

Editura Humanitas lanseaza vineri, 24 noiembrie, ora 17.00, in cadrul Targului de Carte Gaudeamus, o noua serie de autor in Colectia Raftul Denisei: seria Eric-Emmanuel Schmitt. Studiate in scolile din tarile de limba germana si franceza, romanele Milarepa, Domnul Ibrahim si florile din Coran si Oscar si Tanti Roz s-au vandut in milioane de exemplare.

Milarepa Milarepa
Seria Eric-Emmanuel Schmitt
Traducere din franceza de Ileana Cantuniari
ISBN 973-50-1452-1 / 978-973-50-1452-0
Pret in librarii: 12 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Milarepa e marele yoghin tibetan, inteleptul enigmatic ce a strabatut noua veacuri, distiland, transmutatie dupa transmutatie, toate experientele lumii de carne si spirit. Acum locuieste in visele parizianului Simon si-l tulbura noapte de noapte cu aceeasi nalucire de nepatruns, asa incat viata traita si viata visata incep sa se amestece pana la confuzie. Cheia enigmei e oferita de o femeie stranie pe care Simon o intalneste intr-o cafenea din Parisul diurn. O poveste tulburatoare, in spiritul budismului tibetan, despre iluminare prin suferinta si dragoste, si un posibil raspuns la multe dintre intrebarile ce ne framanta din zorii omenirii.

Domnul Ibrahim si florile din Coran Domnul Ibrahim si florile din Coran
Seria Eric-Emmanuel Schmitt
Traducere din franceza de Paola Bentz-Fauci
ISBN 973-50-1450-5 / 978-973-50-1450-6
Pret in librarii: 14 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Domnul Ibrahim si florile din Coran a fost adaptat pentru marile ecrane in 2003, avandu-i in distributie pe Omar Sharif si Isabelle Adjani. Pelicula a fost distinsa cu premiul Cesar, cu premiul publicului la Festivalul de Film de la Venetia si a primit o nominalizare la Globul de Aur.
Parisul anilor `60. Cartierul evreiesc. Moise, un pusti singuratic, parasit de mama, traieste cu un tata neurastenic si observa lumea cea mare si ciudata de la inaltimea celor treisprezece ani ai sai. Domnul Ibrahim, bacanul care pare sa cunoasca secretul fericirii, sade de dimineata pana seara pe taburetul din pravalie si contempla aceeasi lume cu detasarea varstei intelepciunii. Dar intr-o buna zi privirile celor doi se-ntalnesc si, din poveste in poveste, Moise ajunge invatacelul batranului arab, de la care primeste importante lectii despre dragoste, viata si vechile randuieli ale lumii.

Oscar si Tanti Roz Oscar si Tanti Roz
Seria Eric-Emmanuel Schmitt
Traducere din franceza de Paola Bentz-Fauci
ISBN 973-50-1451-3 / 978-973-50-1451-3
Pret in librarii: 16 RON
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Oscar are zece ani si traieste intr-un spital. Chiar daca nimeni n-are curajul sa i-o spuna in fata, baiatul, bolnav de leucemie, stie ca va muri, iar razboiul lui impotriva tuturor izbucneste inocent, patimas si deznadajduit. Singura care-i intra in voie este Tanti Roz, o infirmiera batrana neintrecuta in nascocit povesti moderne, adevarate lectii de viata, in care nici binele, nici raul nu sunt absolute si nimic nu e asa cum pare la prima vedere. Ea e cea care-i da copilului ideea sa traiasca fiecare zi ca si cum ar insemna zece ani si sa-i scrie epistole lui Dumnezeu ca sa se simta mai putin singur. Cu Tanti Roz pe post de ghid intr-o viata traita fast-forward, Oscar ajunge sa-si traiasca adolescenta alaturi de prieteni, sa se indragosteasca la tinerete, sa se casatoreasca la maturitate cu prima iubire, sa o piarda si, in cele din urma, sa regaseasca dragostea la apusul unei vieti ca o lumanare care a ars la ambele capete.

Bucuresti, 22.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *