free download 78 travel guides written by experts

EQUALIS: Combatem bullying-ul în școlile românești

Unul din patru elevi este agresat în fața colegilor. Trei din zece tineri sunt amenințați cu bătaia sau lovirea și excluși din grup. Așa arată primul studiu național asupra bullying-ului în școlile românești*.

Putem schimba, la nivel național, aceste cifre?

GEYC** crede că da și lansează pe 21 septembrie 2016, Ziua Internațională a Păcii, Campania EQUALIS***, care își propune să încurajeze tinerii din România să se implice activ în combaterea discursului instigator la ură, prin utilizarea instrumentelor digitale.

Se pot înscrie în campanie instituții școlare și universitare, organizații non-guvernamentale de tineret și instituții publice implicate în lucrul cu tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 35 de ani, din România. Participanții la campanie pot primi titulatura de EQUALIS Center, iar coordonatorii evenimentelor locale de EQUALIS Educator. Cei selectați vor fi invitați să participe la European Digital Youth Summit – EDYS, eveniment organizat pe 10 noiembrie la București, sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European și sub Înaltul Patronaj al Președinției Slovace la Consiliul UE. 

Campania va cuprinde și un studiu aplicat tinerilor 13-35 de ani, referitor la agresiunile cauzate de discursul instigator la ură, în special în mediul virtual.

Mai multe detalii despre Campania EQUALIS puteți afla aici.

* Studiu efectuat de Organizația Salvați copiii
** Group of the European Youth for Change – GEYC, este o organizație non-guvernamentală din România, inițiatoare și coordonatoare a PRISMA European Network, activă la nivel european și internațional. 
*** Campania EQUALIS se se derulează în cadrul activităților de diseminare ale proiectului Balkans without hate, coordonat de Organizația 35mm, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Erasmus+, KA2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *