Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Epoca de gheata 2: Dezghetul

in premiera si in exclusivitate la HBO ROMANIA
Duminica, 6 iulie, de la ora 20.00

Poate că Manny (Ray Romano), Sid (John Leguizamo), și Diego (Denis Leary) au reușit să supraviețuiască marelui îngheț, dar marele dezgheț bate déjà la ușă și, ca să spunem așa, supraviețuirea e o cu totul altă mâncare de pește. Ori știi să înoți, ori ai branhii, ori cauți pământ la orizont! Și cum de înotat nu se poate înota la infinit, iar branhii nu poți căpăta dând la schimb plămâni, singura soluție de a scăpa cu viață din calea torentelor este schimbarea de domiciliu.

Epoca de Gheață 2: Dezghețul continuă povestea celor trei eroi: Manny, Sid și Diego. Deși la fel de tineri și sexy, ei sunt practic cu câteva zeci de mii de ani mai bătrâni, dar pentru cine contează logica într-un film de animație? Ce contează este că, dacă n-ar fi ei, specii întregi ar dispărea de pe fața planetei.

Aventura plină de peripeții a celor trei prieteni din Epoca de Gheață continuă în peisajul pe care dezghețul îl face, cel puțin aparent, mai puțin ostil. Toate animalele se bucură de revenirea la o viață normală, cu vegetație luxuriantă și parcuri acvatice.

Drăguțul de Manny a intrat în acea etapă a vieții în care se gândește să-și întemeieze o familie. Problema este că nimeni nu știe ca pe fața planetei să mai existe vreun alt mamut, fie el mascul sau femelă. E ca și cum după Manny s-ar trage linia finală în seminția mamuților. Din fericire, ochii blânzi și calzi ai lui Manny o întâlnesc pe Ellie, probabil unica femelă mamut de pe pământ, dar, din nefericire, Ellie are o existență cam schizofrenică. Deși ditamai dama cu dinți de fildeș, ea crede și susține până în pânzele albe că nu este mamut, ci oposum, fapt care îi mânâncă nervii lui Manny și îl face să nu o poată suferi.

Oricum, e clar că Ellie nu e chiar problema cea mai gravă, căci Manny, Sid și Diego descoperă că încălzirea climei și dezghetul ridică o chestiune cu mult mai serioasă: apele dezlănțuite amenință să inunde întreaga vale în care se află habitatul lor.

La cum arată lucrurile, singura lor salvare este să ajungă în celălalt capăt al văii, așa că pornesc în aventură, și o iau și pe Ellie care vine la pachet cu Crash și Eddie, cei doi oposumi cu care crede ea că este surată. Călătoria scoate la iveală tot felul de neprevăzute cum ar fi faptul că  Diego, cu toată mândria lui de tigru, este speriat de apă ca o amărâtă de pisică de apartament.

Epoca de gheata 2: Dezghețul prezintă o nouă față a lumii, o lume în care ghețarii au dispărut complet, făcând ca oceanele să iasă din matcă și să inunde totul. Pentru aceast al doilea film, realizatorii au utilizat de două ori mai multe efecte speciale decât în cel dintâi,  reușind să facă Apa un personaj de sine-stătător printr-un un efect cu ajutorul căruia jeturile de apă să poată fi "dirijate" și să se poată mișca independent, ca și cum ar fi niște ființe în carne și oase.

Oricum, cel mai pe scurt și poate cel mai important, nici un Ice Age nu ar fi Ice Age fără unul dintre cele mai amuzante personaje din istoria filmelor de animație: Scrat, veverița tembelă și ghinda ei.

Pentru orice vârstă, pentru orice epocă!

ICE AGE: THE MELTDOWN
Epoca de gheaţă 2: Dezgheţul
Animație, SUA 2006
6,9,14,15,19,24,25
Regia: Carlos Saldanha
Voci: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
 

Bucuresti, 24.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *