Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Energizare, ghidaj practic și parteneriere prin Rețeaua Europeană a Comisarilor Dunăreni

Reuniune Specială, București – 7 decembrie 2018

Pentru experți, consultanți, manageri, cercetători și inovatori, exercitarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) de către România reprezintă o șansă unică privind agregarea de noi consorții parteneriale și îmbunătățirea expertizei, mai ales în context macroregional. Întrucât toate județele țării sunt eligibile pentru un spectru larg de proiecte dunărene, cu ocazia finalizării proiectului INTERREG ”Attractive Danube” privind instrumentele de planificare și de lucru în domeniul turistic și al inovării urbane, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul SUERD (CIO-SUERD), proiect fondat în anul 2012 de Fundația EUROLINK-Casa Europei, în parteneriat cu Academia Română, sprijină desfășurarea sesiunii de informare, documentare și ghidaj referitoare la diseminarea bunelor practici legate de interconectarea tuturor zonelor și regiunilor din Statele Membre SUERD în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Transnațional Dunărea. Evenimentul este găzduit la București, în data 7 decembrie 2018. Detalii exacte cu privire la locația evenimentului vor fi comunicate în timp util.

În partea a doua a zilei, organizatorii, împreună cu Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării”, au inițiat desfășurarea unei reuniuni speciale de networking a Rețelei Europene a Comisarilor Dunăreni în care este reprezentată și România prin Rețeaua Națională ce a fost activată în luna ianuarie 2016. La eveniment este invitat să ia parte Comisarul Șef Dunărean Dl Peter LANGER, Coordonator General al Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (CoDCR). Scopul principal al reuniunii ce are loc în ajunul unor importante runde de apeluri de finanțare pentru proiecte diverse în macroregiunea dunăreană este acela de a întări și extinde contribuția și participarea la proiecte și afaceri cu valoare adăugată dunăreană.

CIO-SUERD triplehelix

Dorind să pună în valoare cât mai inteligent acest context energizant și aplicativ, inițiatorii vor favoriza în mod concret discuții pe grupuri de lucru și afilierea, cu sprijinul lobbyiștilor și partenerilor strategici, la consorțiile formate sau emergente, nu doar în cadrul SUERD, ci și al altor linii de finanțare UE ce au fost până în prezent doar parțial fructificate.

Lista previzională a speakerilor și invitaților include personalități precum: din partea Agenției URBASOFIA (București-Roma), Dna Sabina LEOPA; din partea Detente Consultants, Dl Jamil BENABDALLAH; din partea Organizației Patronale Mamaia-Constanța, Dna Anca PAVEL NEDEA; din partea USH ProBusiness, Dr. Costin LIANU; din partea Magurele Science Park, Dna Daniela MOCANU; din partea INGENIUS HUB, Dna Rodica LUPU. Moderator: Sever AVRAM, Coordonator General CIO-SUERD ”Jean Bart”.

Cu același prilej, vor fi decernate și Diplome de Excelență și Titlul de ”Ambasador Special al Regiunii Dunării” unora dintre invitații prezenți la eveniment.

Informații suplimentare privind modalitățile de înscriere, participare și beneficiile aferente acesteia pot fi solicitate Secretariatului Tehnic la adresa info@houseofeurope.ro sau telefonic la tel./fax: 021.2304997.

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH, Radio7, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, Finantare.ro, Tribuna Economică, PRwave.ro, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Tomisul Cultural, 24PHarte.ro, “Buletin Dunărean”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *