Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Enel X va furniza punctele de încărcare pentru noile autobuze electrice SITP din Bogotá

• Enel, prin Enel X, va pune la dispoziție în Columbia trei terminale complet echipate cu infrastructură de încărcare și va efectua lucrări de construcție care vor permite utilizarea a 379 de autobuze electrice în Sistemul Integrat de Transport (SITP)

Bogotá – Enel, prin divizia sa de servicii energetice avansate Enel X, va fi responsabilă de proiectarea, construcția și furnizarea a trei terminale unde vor fi încărcate cele 379 de autobuze electrice SITP din Bogotá, capitala Columbiei. În plus, compania va instala 177 de puncte de încărcare și infrastructura aferentă pentru a asigura încărcarea care să permită funcționarea corectă a flotei din oraș.

Terminalele vor fi amplasate în cartierele Fontibón și Usme, care vor putea găzdui cele 379 de autobuze electrice. De asemenea, ele vor fi dotate cu infrastructura fizică și electrică necesară pentru întreținerea noii flote, care va fi gestionată de concesionarii stabiliți printr-un proces de selecție de către Transmilenio, sistemul de transport cu autobuzul din Bogotá.

Cele trei terminale vor avea o capacitate instalată între 8 și 10 MW și vor putea încărca simultan toate autobuzele prin stații de încărcare rapide.

Enel X JuiceBo

“Suntem mândri că facem parte din acest proiect, deoarece prin furnizarea infrastructurii de încărcare pentru noua flotă de autobuze, putem contribui la dezvoltarea mobilității electrice, tranziția energetică și transformarea Bogotá într-un oraș inteligent și durabil”, a spus Lucio Rubio, directorul general al Enel în Columbia.

În noiembrie, Enel X va începe proiectarea terminalelor urmată de lucrările de construcție. Terminalele urmează să fie livrate în a doua jumătate a anului 2020, astfel încât autobuzele electrice să poată începe să opereze.

Proiectul pentru includerea celor 379 de autobuze electrice în sistemul integrat de transport din Bogotá se adaugă altor programe pe care Enel X le-a implementat deja în țară, atât în transportul public, cât și în cel privat. „Acest proiect este cel mai recent exemplu al angajamentului nostru pentru un viitor durabil și, datorită programelor de mobilitate electrică pe care le-am implementat deja, am reușit să evităm emisia a peste patru mii de tone de CO2, prin reducerea poluării cu particule și îmbunătățirea condițiilor de viață din orașe”, a spus Rubio.

Integrarea acestei flote în sistemul de transport public al orașului va plasa Bogotá și Santiago de Chile, unde Grupul Enel a furnizat de asemenea infrastructură de încărcare pentru autobuzele electrice, printre orașele cu cea mai mare flotă de autobuze electrice din regiunea latino-americană. Enel X va continua să contribuie la stimularea mobilității electrice, cu ajutorul experienței și sprijinului oferit de Grupul Enel, dovedite deja în mai multe țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *