free download 78 travel guides written by experts

Enel X semnează un acord pentru achiziția a 55% din PayTipper și își consolidează strategia pe piața serviciilor de plată

• Prin această tranzacție, Enel X își crește punctele de contact cu clienții și obține acces la o rețea de aproximativ 5.000 de magazine PayTipper din toată Italia
• PayTipper este un fintech italian care oferă consumatorilor acces extins și ușor la serviciile de plată

Roma – Enel X, ca parte a strategiei sale de dezvoltare și furnizare de servicii în sectorul financiar, a încheiat un acord de achiziție – sub rezerva aprobării sale de către Banca Italiei – a unei participații de 55% din capitalul social al PayTipper, instituția de plată care are un acord cu o rețea extinsă de puncte de vânzare prin care oferă clienților săi servicii financiare care să ușureze viața de zi cu zi a oamenilor.

“Acest acord reprezintă un pas înainte în strategia de creștere a pieței serviciilor de plată și ne oferă o prezență extinsă în întreaga Italie, cu acces la rețeaua de magazine PayTipper”, a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X. “Scopul nostru este să oferim oamenilor o gamă completă de soluții financiare, de la plata digitală la posibilitatea de a alege punctele de vânzare cele mai apropiate de casele lor”.

„Intrarea Enel X în structura corporativă a companiei noastre deschide noi scenarii de creștere pentru PayTipper, care ne vor permite să extindem gama de servicii pe care le oferim publicului și afacerilor, într-un mod inovator și exclusivist”, a declarat Angelo Grampa, CEO PayTipper. “Expertiza și know-how-ul în domeniul serviciilor de plată, pe care PayTipper le-a dezvoltat în ultimii ani și care sunt recunoscute de piață, vor contribui la transformarea Enel X într-un jucător de frunte în acest sector.”

Enel X JuiceBo

Prin achiziția participației majoritare în cadrul PayTipper, Enel X va putea accesa o rețea de puncte de vânzare care cuprinde aproximativ 5.000 de magazine în toată Italia (dintre care aproximativ 3.000 sunt directe și 2.000 sunt partenere), oferind un serviciu de plată complementar celui oferit de Enel X Financial Services prin intermediul platformei sale digitale. Obiectivul este de a ajunge la persoane fizice care continuă să efectueze tranzacții la businessurile participante și care reprezintă împreună mai mult de 60% din plățile în Italia.

Enel X intenționează să utilizeze cele două canale, digitale și fizice, într-un mod complementar pentru a răspunde mai bine nevoile clienților săi. Prin urmare, accesul la canalul fizic și o prezență mai largă în Italia vor permite extinderea modalităților de câștigare de noi clienți și promovarea produselor și serviciilor oferite de companiile Enel Group.

Achiziția de către Enel X a unui pachet de control de 55% din capitalul social al PayTipper este supusă condiției suspensive de autorizare de către Banca Italiei, conform legii.

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică. Enel X deține poziția de lider în cadrul programelor de echilibrare a rețelelor prin managementul consumului la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate de răspuns la cerere, gestionată și repartizată în prezent în America Centrală, de Sud și de Nord, Europa, Asia și Oceania.

PayTipper S.p.A. este o instituție de plăți autorizată de Banca Italiei în temeiul art. 1 (b) din Decretul legislativ nr. 11 din 27 ianuarie 2010 care oferă soluții și servicii de plată inovatoare, sigure cu un grad ridicat de personalizare pentru a răspunde nevoilor persoanelor fizice, întreprinderilor, rețelelor și instituțiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *