free download 78 travel guides written by experts

Enel X România a finalizat modernizarea infrastructurii de iluminat public din Mașloc, județul Timiș

Enel X România, companie membră a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a finalizat cu succes modernizarea infrastructurii de iluminat public din comuna Mașloc, județul Timiș.

„Enel X România se angajează să implementeze măsuri de eficiență energetică prin investiții care pot schimba viața unui număr cât mai mare de oameni., Astfel, prin proiectele noastre inovatoare din punct de vedere tehnologic, promovăm un consum mai eficient de energie în spațiile publice și ajutăm autoritățile locale să își scadă costurile cu energia electrică. De asemenea, oferim sprijin în implementarea conceptului de economie circulară, la nivelul strategiilor de dezvoltare urbană durabilă, începând de la consultanța oferită pentru alegerea celor mai eficiente soluții, la prezentarea beneficiilor pentru autoritățile locale și până la producerea aparatelor folosite, la nivel local, devenind astfel, un partener de încredere în ceea ce privește proiectele de iluminat public”, a declarat Marius Chiriac, directorul Enel X România.

Procesul de modernizare a presupus înlocuirea aparatelor de iluminat existente, echipate cu surse de lumină cu descărcări în vapori de sodiu, cu 700 de aparate de iluminat stradale cu LED, de ultimă generatie. Lucrările de modernizare care au durat aproximativ o lună și jumătate au presupus instalarea de aparate de iluminat cu puterea de 82,4 W pe străzile principale și a unor produse cu o putere de 57,7 W pe străzile secundare.

Echipamentele LED vor reduce semnificativ consumul de energie electrică și costurile de întreținere a sistemului de iluminat public. Astfel, estimările arată că necesarul de energie electrică pentru iluminatul public stradal al comunei va scădea cu aproape 45% (o reducere a consumului anual cu 139 MWh), chiar dacă numărul total de aparate de iluminat stradale instalate la Mașloc a crescut de la 663 la 700 de unități. Investiția urmează să fie amortizată în aproximativ trei ani.

Enel X- Iluminat public Masloc

“Suntem foarte multumiți de maniera profesionistă în care partenerii noștri din acest proiect, Enel X, au executat lucrările de modernizare a iluminatului public. Acest proiect va aduce o serie de beneficii importante legate de reducerea cheltuielilor cu energia electrică și cu întreținerea sistemului de iluminat, și de creșterea gradului de confort și siguranță a locuitorilor din comuna noastră. Consider că acesta este un alt pas important pe care l-am făcut în cadrul planului de măsuri de eficientizare energetică pe care ne propunem să le implementăm în comuna Mașloc”, a declarat Ionel Lupu, edilul comunei Mașloc.

Producătorul aparatelor de iluminat stradale instalate de Enel X este GDS Lighting, un partener global al companiei în furnizarea de corpuri de iluminat. Produsele instalate la Mașloc sunt fabricate în România, în fabrica din Arad a GDS Lighting.

Modernizarea infrastructurii de iluminat stradal din Mașloc marchează și o premieră, acesta fiind primul proiect din România realizat de Enel X în parteneriat cu GDS Lighting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *