Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Enel X extinde cu un an oportunitatea de a asigura venituri pe termen lung clienților polonezi, în urma rezultatului obținut la licitația pe piața de capacitate pentru 2025

  • Enel X își menține poziția de lider pe piața soluțiilor de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie (demand response – DR) pe piața de capacitate din Polonia, cu 595 MW asigurați pentru livrare în 202
  • Cu acest rezultat, companiile poloneze comerciale și industriale care fac parte din portofoliul DR al Enel X pot acum asigura venituri până în 2025.

Enel X, divizia de afaceri dedicată serviciilor energetice avansate a Grupului Enel, prin filiala locală Enel X Polska, a obținut o capacitate de 595 MW pentru echilibrarea rețelei prin managementul consumului de energie (demand response – DR), ce urmează să fie livrată pe piața de capacitate din Polonia în 2025. Acest rezultat menține poziția de lider în soluții DR a Enel X în țară, care se extinde acum pe o durată de cinci ani (2021-2025), și asigură încă un an de venituri pe termen lung pentru clienții comerciali și industriali din portofoliul său.

Enel X logo

Francesco Venturini, CEO al Enel X, a declarat: „Suntem încântați să extindem, pentru încă un an, atât poziția noastră de lider de piață, cât și oportunitatea de a obține venituri pentru clienții noștri existenți și noi, cu această capacitate acordată recent. Peste 140 de companii comerciale și industriale poloneze dintr-o varietate de sectoare au încredere în Enel X pentru a le ajuta să acceseze și să maximizeze această oportunitate de piață și așteptăm cu nerăbdare să adăugăm alte astfel de companii în portofoliul nostru. De asemenea, ne bucurăm să oferim suport critic pentru sistemul de rețea polonez, pe măsură ce acesta face tranziția spre viitor.”

Enel X furnizează servicii DR pe piața poloneză din 2017. De atunci, ponderea DR ca resursă de sistem a crescut până la aproape 4% din capacitatea totală a țării. Enel X a reaprobat recent DR drept resursă de încredere pentru sistemul de rețea polonez, trecând primul test de performanță pe piața de capacitate, cu un portofoliu de peste 140 de clienți, ca parte a pregătirii pentru lansarea din 2021.

DR este o opțiune sustenabilă și rentabilă pentru satisfacerea cererii în creștere de energie electrică prin utilizarea mai eficientă a infrastructurii energetice existente. Soluțiile DR valorifică consumul flexibil de energie al companiilor comerciale și industriale pentru a contribui la consolidarea securității în alimentare la nivel național. Aceste programe plătesc participanților o remunerație pentru disponibilitatea lor de a răspunde la o situație de urgență a sistemului. DR ajută, de asemenea, la facilitarea integrării producției energiei regenerabile în rețelele de electricitate.

Enel X ocupă poziția de lider în soluții DR la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate gestionată în prezent în America, Europa, Asia și Oceania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *