free download 78 travel guides written by experts

Enel X furnizează soluții de stocare a energiei pentru compania canadiană Amhil North America

  • Enel X a semnat un nou acord cu Amhil North America, firmădin domeniul ambalajelor alimentare, cu sediul în Ontario, pentru instalarea și operarea unui sistem de stocare a energiei cu o capacitate de de 2,34 MW/4,7MWh cu tehnologie litiu-ion
  • Software-ul Enel DEN.OS (1) va optimiza consumul acumulatorilor pe timpul orelor de vârf și va ajuta compania Amhil să își îmbunătățească participarea la programul de echilibrare a rețelei prin gestionarea consumului în Ontario
  • Proiectul va deveni operațional în a doua jumătate a anului 2018 și își propune să ajute Amhil să reducă cu 20% cheltuielile cu energia electrică de-a lungul celor 11 ani de contract

Enel X, divizia de servicii avansate de energie electrică a Grupului Enel, prin subsidiara canadiană EnerNOC, Ltd., a semnat un acord cu Amhil North America, o companie privată din domeniul ambalajelor alimentare, pentru a dezvolta un sistem de 2,34 MW/4,7 MWh de stocare a energiei pe baza tehnologiei litiu-ion. Noul sistem va fi instalat în unitatea Amhil din Mississauga, Ontario.

Enel X logo

“Sistemul nostru personalizat de stocare a energiei va ajuta Amhil să își optimizeze consumul de energie și costurile, să își extindă actualul program de echilibrare a rețelei prin gestionarea consumului, precum și să sporească reziliența energetică a unității de ambalaje alimentare”, a spus Michael Storch, Director Enel X în America de Nord. ”Enel X furnizează soluții personalizate și integrate ce răspund nevoilor energetice specifice ale partenerilor corporate și care pot fi adaptate pentru a corespunde nevoilor de afaceri ale acestora.”

Conform acordului, Enel X va achiziționa, instala și opera acumulatorii în numele Amhil North America și va împărți cu noul colaborator economiile care se așteaptă să fie realizate cu ajutorul platformei software de optimizare Enel X DEN.OS1, care controlează acești acumulatori. Platforma DEN.OS va analiza șabloanele consumului de energie ale companiei Amhil și va executa o strategie de control pentru a maximiza valoarea economică de-a lungul tuturor fluxurilor disponibile. De asemenea, Enel X va furniza servicii de gestionare a consumului și va integra sistemul de stocare a energiei în programul de echilibrare a rețelei prin gestionarea consumului al IESO (2).

“Amhil North America se dedică susținerii practicilor de business sustenabile, atât prin produsele pe care le oferim, cât și prin intermediul resurselor necesare pentru producție,” spune Mark Johnston, Vice-Președinte Amhil North America. “De mai mulți ani, am avut o abordare proactivă în a folosi și optimiza consumul de energie, în special în perioadele de vârf de consum. Prin intermediul noii unități de stocare a energiei, vom beneficia de pe urma scăderii costurilor în mod semnificativ și de pe urma veniturilor suplimentare generate de programul de echilibrare a rețelei prin gestionarea consumului, reducându-ne în același timp dependența energetică.”

Proiectul de stocare pe baza tehnologiei litiu-ion se dezvoltă pornind de la colaborarea deja existentă, încă din 2010, între Amhil North America și Enel X, compania canadiană beneficiind de servicii de echilibrare a rețelei prin gestionarea consumului prin intermediul EnerNOC, Ltd. Prin adăugarea sistemului de stocare a energiei, Amhil se așteaptă să obțină beneficii extinse din programul de echilibrare prin gestionarea consumului, adăugând economii financiare din gestionarea încărcării din perioadele de vârf. Sistemul de stocare urmează să fie pus în funcțiune în a doua jumătate a anului 2018 și își propune să ajute Amhil să reducă cu 20% cheltuielile cu energia electrică de-a lungul celor 11 ani de contract.

Programele de echilibrare a rețelei prin gestionarea consumului remunerează consumatorii mari de energie, precum unitățile de producție, centrele de date și spațiile imobiliare cu scop comercial, pentru disponibilitatea de a-și ajusta consumul de energie cu scopul stabilizării rețelei. Gestionarea consumului furnizează o mai mare flexibilitate a rețelei, o stabilitate și o utilizare mai eficientă a infrastructurii energetice, cu scopul de a menține prețul electricității cât mai mic posibil pentru toți consumatorii.

Sistemul de stocare Enel X poate crea valoare adăugată prin optimizarea utilizării acumulatorilor pentru programul de echilibrare a consumului al IESO. Software-ul de energie inteligentă DEN.SO permite companiei Amhil North America să valorifice sistemul de stocare a energiei prin participarea la programul IESO, care remunerează marii consumatori de energie pentru punerea la dispoziție a capacității de reducere a consumului de electricitate ca răspuns la necesitățile rețelei, și în plus le acordă plăți suplimentare atunci când primesc comenzi de dispecerizare. Prin utilizarea energiei stocate în baterie, Amhil își poate reduce consumul de energie atunci când acest lucru este cerut de rețea, pentru a contribui la stabilitatea acesteia, fără impact asupra operațiunilor companiei.

Prin acest nou sistem, Enel X își extinde prezența în domeniul tehnologiilor de stocare a energiei în Canada. Tot anul acesta, Enel X a lansat primul proiect de stocare a energiei în Canada, un sistem pe bază de acumulatori litiu-ion, în rețeaua internă a Algoma Orchards, Ontario.

Enel X, prin EnerNOC. Ltd., este prezent în Ontario, Canada, din 2008 și este cel mai mare agregator comercial și industrial din provincie ce oferă servicii de gestionare a consumului de energie, cu o capacitate de aproximativ 200 MW pentru 400 de clienți. Divizia de energii regenerabile a Grupului Enel, Enel Green Power North America, Inc., a câștigat recent licitația pentru două proiecte de energie eoliană din Canada – proiectul Riverview cu o capacitate de 115 MW și faza a doua a proiectului Castle Rock Ridge cu o capacitate de 30,6 MW, ambele urmând a fi construite în Alberta. Compania deja operează două parcuri eoliene în țară, Castle Rock Ridge cu o capacitate de 76,2 MW în Alberta și St. Lawrence cu o capacitate de 27 MW în Newfoundland.

(1) Distributed Energy Network Optimization System – Sistem Distribuit de Optimizare a Rețelelor Electrice
(2) Operatorul Independent al Sistemului Electric din Ontario

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *