Shadow

Enel vinde hotelului Wynn Las Vegas energie solară produsă în noua centrală de 27 MW din SUA

• EGPNA (Enel Green Power North America) a semnat un acord cu stațiunea Las Vegas Strip pentru comercializarea energiei produse de noua centrală Solar Wynn de la Stillwater, care urmează să înceapă producția în prima jumătate a anului 2018
• Investiția pentru construcția noii centrale fotovoltaice se ridică la aproximativ 40 milioane de dolari americani
• Energia produsă de centrala solară va asigura până la 75% din necesarul Wynn Las Vegas în perioada de vârf de consum, cel mai mare procent de energie din surse regenerabile utilizat de orice hotel-resort din oraș

Roma – Las Vegas, 26 ianuarie 2018 – Enel Green Power America de Nord, Inc (“EGPNA”), subsidiara americană de energie regenerabilă a Grupului Enel, a semnat un contract de vânzare a energiei electrice (PPA) cu Wynn Las Vegas, hotel-resort aflat pe faimosul Las Vegas Strip, care va cumpăra energia produsă de noua centrală cu o capacitate de 27 MW¹ a EGPNA, Solar Wynn de la Stillwater. Noul proiect de energie solară, aflat în prezent în construcție în Nevada, va începe producția în prima jumătate a anului 2018.

Solar Wynn de la Stillwater

“Am reușit să încheiem un parteneriat revoluționar prin care evidențiem încă o dată expertiza Enel Green Power în a oferi soluții atractive, personalizate în funcție de nevoile energetice ale clienților noștri”, a declarat Antonio Cammisecra, directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă a Enel, Enel Green Power (EGP). ”Suntem extrem de mulțumiți de sprijinul acordat de Wynn în ceea ce privește energia din surse regenerabile și ne așteptăm la un parteneriat pe termen lung, care va continua să poziționeze Nevada ca un centru de excelență în domeniul energiei curate”.

Investiția în construcția noii centrale fotovoltaice pe o suprafață de 160 de acri² se ridică la aproximativ 40 de milioane de dolari americani, nivel conform celui estimat în planul strategic actual al Enel. Producția totală de energie care va fi generată de centrala fotovoltaică și vândută în cadrul Acordului de Achiziție cu hotelul din Las Vegas este estimat la peste 43.900 MWh anual.

Energia produsă de noua centrală va asigura până la 75% din necesarul Wynn Las Vegas în perioada de vârf de consum, cel mai mare procent de energie din surse regenerabile utilizat de orice resort din oraș. În viitor, se preconizează ca instalația să producă energie și pentru Paradise Park, viitorul proiect imobiliar multifuncțional al Wynn Las Vegas. Colaborarea dintre EGPNA și Wynn este o noutate absolută pentru un operator din industria jocurilor de noroc din Nevada.

Instalația Solar Wynn de la Stillwater este un proiect fotovoltaic autonom situat în Churchill, Nevada. Noul proiect solar fotovoltaic este învecinat cu centrala hibridă Stillwater. Centrala premiată Stillwater este prima din lume care combină capacitatea de generare continuă a energiei geotermale în ciclu binar și entalpie medie cu energia solar-fotovoltaică și solar-termică. Noua centrală fotovoltaică cu o capacitate de 27 MW va împărți cu instalația hibridă geotermal-solară infrastructura de conexiune existentă.

Acest parteneriat reprezintă cel de-al cincilea acord major din ultimii doi ani cu un client corporativ din SUA. Cel mai recent, în 2017, EGPNA a anunțat un semnarea unui acord cu Facebook pentru productia unei secţiuni de 200 MW din proiectul eolian Rattlesnake Creek din Nebraska, cu o capacitate instalată totală de 320 MW, aflat în prezent în construcție. Anterior, în același an, EGP a semnat Acorduri de Achiziție pentru două centrale din Oklahoma, unul cu T-Mobile US, Inc. pentru productia unei secţiuni de 160 MW din parcul eolian Red Dirt, cu o capacitate instalată totală de 300 MW și altul cu producătorul de bere american Anheuser-Busch pentru productia unei secţiuni de 152,5 MW din parcul eolian Thunder Ranch, cu o capacitate instalată totală 298 MW. În 2016, EGP a semnat primul Acord de Achiziție cu Google pentru achiziționarea producției unei secțiuni de 200 MW din ferma eoliană Cimarron Bend din Kansas, cu o capacitate instalată totală de 400 MW. Prin aceste acorduri, EGP poate crea soluții personalizate pentru clienții săi corporativi, cu scopul de a le oferi acces pe termen lung la o sursă de energie accesibilă, durabilă și sigură.

EGPNA gestionează deja în statul Nevada centrala de energie geotermală Salt Wells, cu o capacitate instalată totală de 13,4 MW și centrala triplu hibridă Stillwater menționată anterior, compusă dintr-o centrală geotermală cu o capacitate instalată totală de 33,1 MW, o instalație fotovoltaică solară cu o capacitate instalată totală de 26,4 MW curent continuu și o centrală termică solară cu o capacitate instalată totală de 2 MW. EGPNA are în Nevada o forță de muncă de aproximativ 75 de angajați, ce include echipa de la centralele de energie regenerabilă și de la biroul regional din Reno, Nevada.

EGPNA, parte a Diviziei de Energie Regenerabilă a Grupului Enel, este principalul proprietar și operator de centrale de energie regenerabilă din America de Nord, cu proiecte operaționale și în curs de dezvoltare în 23 de state din SUA și două provincii canadiene. EGPNA operează în jur de 100 de centrale cu o capacitate instalată totală de peste 4,2 GW, care produc energie din surse hidro, eoliene, gotermale și solare.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată totală de peste 40 GW, provenită dintr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și reprezintă un promotor al integrării tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.

Cu ajutorul acordurilor de achiziție a energiei cu clienți corporativi, Enel Green Power oferă companiilor posibilitatea de a aduce valoare în afacerile lor sprijinind în același timp rezolvarea problemelor referitoare la schimbările climatice.

¹ Capacitate curent continuu, echivalent a 20 MW curent alternativ.
² Echivalentul a aproximativ 65 ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *