free download 78 travel guides written by experts

Enel Romania premiaza tinerii talentati in cadrul programelor educationale Play Energy

si We are Energy

Enel România a premiat astăzi câștigătorii celei de-a 8-a ediții a concursului național Play Energy și pe cei ai competiției interne We are Energy. Cele două proiecte promovează diseminarea cunoștințelor și conștientizării cu privire la probleme de energie, implicând copiii și tinerii în descoperirea lumii științei și energiei.

Play Energy este un proiect educațional dezvoltat de Enel la nivel internațional în 9 țări (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, România, Rusia și Spania), lansat în 2003 și dedicat școlilor generale și liceelor. Scopul proiectului este de a crește gradul de conștientizare în rândul tinerei generații asupra lumii complexe a energiei. În fiecare an, câștigătorii competiției la nivel național au ocazia de a călători la Roma pentru ceremonia internațională de premiere. Tema de anul acesta a fost „O călătorie în universul energiei.” A ajuns în peste 800 de școli, cu 420 de proiecte înscrise în competiție și circa 9.000 de elevi implicați. Profesorii au primit kit-uri educaționale pentru a explora, împreună cu elevii lor, subiecte ce privesc sistemul energetic din prezent, pentru a afla mai multe despre aspectele tehnologice, științifice și istorice ale sectorului energetic și pentru a descoperi mai multe despre inovațiile și realizările Enel.

Premiul întâi în cadrul competiției pentru licee a fost acordat anul acesta la trei elevi din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național Elena Cuza din București, pentru proiectul lor „3D Energy”. Sub coordonarea doamnei profesor Rodica Turnea, cei trei elevi au realizat un joc interactiv cu scopul de a educa și pregăti studenții cu privire la producția de energie și distribuirea resurselor energetice în lume. Proiectul nu este doar un joc de fizică și geografie, ci dorește să atragă atenția asupra consumului mare de energie din lume.

Locul doi a fost ocupat de clasa a XI-a de la Colegiul Național de Informatică Traian Lalescu din Hunedoara, cu proiectul lor „Să valorificăm energia risipită”. Locul trei a fost ocupat de clasa a XI-a de la Colegiul Ion Creangă din București, cu proiectul „School of the future”.

La categoria gimnaziu, premiul întâi a fost câștigat de elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială Prof. Ion Visoiu, Chitila Ilfov, pentru proiectul „Power Pack”. Locul doi a fost ocupat de proiectul „Tărâmul energiei verzi” realizat de clasa a VII-a de la Colegiul Național Regina Maria din Constanța. Premiul trei a mers la Școala Gimnazială nr. 97 București, clasa a VII-a, cu proiectul „Energoblocul”.

We are Energy se adresează copiilor angajaților Enel, având drept scop educarea tinerei generații în spiritul valorilor sociale. Tema de anul acesta, „Energiathlon”, s-a concentrat pe sport și a permis copiilor angajaților Enel să își împărtășească pasiunea pentru competiție, fair play și sport. Cei 16 câștigători (cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani) provin din toate județele în care Enel activează în România.

În cadrul ceremoniei de premiere, câștigătorii au fost felicitați de conducerea Enel România și reprezentanți ai Ministerului Educației. DJ Escu a fost gazda evenimentului, în timp ce cântăreața de muzica pop Nicole Cherie a făcut un show memorabil pentru copii.

Bucuresti, 03.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *