metalshow

Enel: Presedintele Grieco, directorul pentru Italia Tamburi si subsecretarul pentru educatie Faraone

acorda premii castigatorilor competitiei PlayEnergy 2014

Personalitatea TV Alessandro Cattelan a prezentat evenimentul de premiere al competiției care a implicat mai mult de 430.000 de elevi din școli din nouă țări în care activează Enel

Câștigătorii celei de-a 11-a ediții a concursului PlayEnergy au fost premiați astăzi în Milano. Proiectul educațional al Enel, care a debutat în 2003, urmărește să promoveze o cultură a utilizării responsabile a energie în rândul elevilor și profesorilor din nouă țări în care compania activează.

Ceremonia de premiere a avut loc în acest an la Expo Milano 2015. Mâncarea și energie sunt o pereche inseparabilă, ambele fiind elemente cheie pentru viață și resurse care trebuie gestionate în mod durabil pentru dezvoltarea mondială. Precum alimentele, energia este esențială pentru supraviețuire și un motor de creștere și egalitate în întreaga lume.


Primul din stanga gazda TV Alessandro Cattelan; primul din dreapta Directorul pentru Italia Carlo Tamburi


Au înmânat premii președintele Enel Maria Patrizia Grieco, directorul pentru Italia Carlo Tamburi și Davide Faraone, subsecretarul italian pentru Educație, Universități și Cercetare.

Enel este conștientă de responsabilitatea sa socială în calitate de companie internațională și lider în producerea de energie din resurse regenerabile. Cu PlayEnergy, compania contribuie la conștientizarea problemelor de mediu și a consumului inteligent de energie în rândul tinerilor. PlayEnergy promovează gândirea științifică, sustenabilitatea și utilizarea responsabilă a resurselor în școli, prin conținut educațional îmbogățit cu perspective pe diferite sisteme de energie.

Mai exact, cea mai recentă ediție s-a axat pe legăturile dintre alimente și energie: pentru ambele, modelul de dezvoltare arată o revenire la producția tot mai aproape de consumatorul local, distribuirea mai eficientă și utilizarea mai ecologică de către consumatori. Soluții de energie, de asemenea, ajută la reducerea risipei de alimente și la îmbunătățirea condițiilor de viață în țările în curs de dezvoltare.

La sfârșitul fiecărui an școlar, elevii se confruntă într-o competiție internațională în care își demonstrează cunoștințele pe teme de energie și propun aplicații originale și utilizări eficiente pentru energia electrică.

Ediția din 2014 a provocat elevii în a explora, proiecta și inova cu energia electrică. Cinci teme au fost propuse pentru a crea un mediu creativ și inventiv: energie este inteligență, muncă, dezvoltare, inovare, comunicare și creativitate.

Școlile au luat parte la proiect cu entuziasm: mai mult de 431.000 de elevi și aproximativ 7.300 de școli au fost implicate. Circa 120.000 de copii au intrat în concurs, trimițând 3,884 de proiecte.

Evenimentul de la Expo Milano 2015 a fost o oportunitate de se a întâlni și de a face schimb de idei pentru toți participanții PlayEnergy. În cadrul evenimentului de o zi, au fost acordate premii finaliștii.

CÂȘTIGĂTORII DIN ROMÂNIA

Premiul în România a mers la clasele 9 și 11 de la Colegiul Național Elena Cuza din București, care, sub supravegherea profesoarei Rodica Turnea, a prezentat proiectul "Energie 3D".

"Energie 3D" este un joc interactiv cu scop didactic, care oferă informații privind producția de energie și repartiția resurselor energetice pe glob. Cele două etape ale jocului asociază creativ culori cu ţări, continente şi resurse. Mai întâi, se deblochează continentele, apoi țările, cu tipurile de resurse specifice. Echipa a pornit de la date științifice, dezvoltând o hartă interactivă cu simboluri și culori pentru resurse și atașând jocului o machetă funcțională. Atractiv și bine documentat, jocul este menit să dezvolte interesul asupra studiului fizicii și geografiei, dar mai ales să tragă un semnal de alarmă asupra consumului imens de resurse energetice la nivel global.

PREMIILE

Enel recompensează angajamentul și creativitatea elevilor, profesorilor și școlilor cu premii high-tech, cu impact mic asupra mediului: tabletele interactive pentru copii, tablete Kindle FIRE HD 8.9", biciclete electrice, vouchere pentru achiziționarea de cărți și lămpi cu design.

Milano / Bucuresti, 09.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *