free download 78 travel guides written by experts

Enel premiată cu „Emitentul ESG al anului” și „Obligațiunea Yankee 2019” de către IFR pentru obligațiunea inovatoare asociată ODD

• Enel a fost desemnată Emitentul ESG în 2019 de către principalul furnizor internațional de informații pentru piața de capital IFR pentru angajamentul companiei pentru sustenabilitate, care a adus inovare pe piața finanțării durabile, prin lansarea primelor obligațiuni generale asociate ODD
• Obligațiunea pe cinci ani în valoare de 1,5 miliarde de dolari americani a fost desemnată Obligațiunea Yankee a anului

Roma – Enel a fost desemnată de către International Financing Review (IFR), cel mai important furnizor internațional de informații pentru piața mondială de capital, drept Emitentul ESG al anului în cadrul Premiilor IFR 2019. Premiul a fost acordat pentru angajamentul Enel pentru o strategie durabilă, care a adus inovare pe piața finanțării durabile, prin primele obligațiuni generale din lume asociate realizării Obiectivelor Organizației Națiunilor Unite de Dezvoltare Durabilă (ODD), lansate de grup pe piața euro și a dolarului american, în luna octombrie și, respectiv, septembrie a acestui an. Mai mult, obligațiunea pe cinci ani în valoare de 1,5 miliarde de dolari americani a grupului a fost desemnată Obligațiunea Yankee a anului 2019.

„Aceste premii reprezintă o recunoaștere importantă a angajamentului nostru pentru sustenabilitate, care, pe lângă faptul că este integrată complet în modelul nostru de afaceri, este și un element tot mai important al strategiei noastre de finanțare”, a declarat directorul financiar al Enel, Alberto de Paoli. „Premiile IFR subliniază eforturile depuse pentru introducerea obligațiunilor generale asociate ODD pe piețele de capital, un instrument nou și inovator prin care am demonstrat că sustenabilitatea generează valoare reală pentru companii și părțile interesate.”

IFR a apreciat obligațiunile Enel asociate ODD, care leagă în mod direct activitatea Grupului și costul capitalului la progresul său în ceea ce privește obiectivele de sustenabilitate, pentru îmbunătățirea profilului ODD în domeniul investițiilor bancare, creând totodată un cadru pentru extinderea finanțării durabile.

logo enel

Datorită structurii generale corporative, obligațiunile asociate ODD ale Enel promovează o utilizare extinsă a acestor instrumente prin decuplarea finanțării durabile, de la o abordare bazată pe proiecte către un model corporativ mai strategic, stimulat de o creștere a prețurilor care poate încuraja companiile și investitorii să grăbească schimbarea.

În septembrie, prima obligațiune generală mondială asociată ODD, lansată de Enel pe piața americană, în valoare totală de 1,5 miliarde de dolari americani, a fost subscrisă de aproape trei ori, pentru cereri totale de aproximativ 4 miliarde de dolari americani. Emisiunea de obligațiuni, care este legată de ODD 7 „Energie accesibilă și curată”, include un cupon care crește cu 25 de puncte de bază în cazul în care Grupul nu îndeplinește obiectivul care prevede atingerea unui procent de capacitatea de generare regenerabilă instalată (pe bază consolidată) egal sau mai mare de 55% din capacitatea totală instalată consolidată, până la 31 decembrie 2021.

După succesul plasării pe piața americană, Enel a intrat pe piața euro cu o nouă obligațiune asociată ODD în valoare totală de 2,5 miliarde de euro, care a fost subscrisă de aproape patru ori, cu cereri totale de aproximativ 10 miliarde de euro. Această ultimă obligațiune a adăugat obiectivului legat de capacitate de generare regenerabilă stabilit în obligațiunea din SUA o țintă legată de ODD 13 (Acțiune climatică), pentru a atinge un nivel al emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 egal sau sub 125 g de CO2 pe kWh, incluzând un cupon care crește cu 25 de puncte de bază, dacă obiectivele nu sunt atinse.

Obligațiunile asociate ODD au subliniat valoarea sustenabilității, așa cum a fost reflectată de dinamica cererii și de prețurile emisiunilor, permițând Enel să obțină o reducere medie de aproximativ 15 puncte de bază comparativ cu emisiuni similare dar fără caracteristici de sustenabilitate.

Enel are un angajament ferm cu privire la acest instrument inovator de finanțare, care se așteaptă să crească ponderea surselor de finanțare durabilă, cum ar fi obligațiunile asociate ODD, la datoria brută a Enel, de la aproximativ 22% în 2019 la circa 43% în 2022 și aproximativ 77% în 2030.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *