free download 78 travel guides written by experts

Enel lansează o competiție pentru dezvoltarea tehnologiilor de energie regenerabilă la Innovation Hub în Catania

• Întreprinderile mici și mijlocii și start-up-urile pot înscrie proiecte pentru dezvoltarea de noi tehnologii în segmentul producerii de energie din surse regenerabile
• Companiile selectate vor primi sprijin din partea — unor tehnicieni de înaltă specializare și își vor putea testa soluțiile tehnologice în laboratoarele noului Innovation Hub din Catania, Sicilia

Roma, 27 Septembrie 2017 – Enel a lansat o competiție pentru dezvoltarea proiectelor inovatoare din segmentul energiilor regenerabile. Grupul oferă posibilitatea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) și companiilor start-up de a colabora cu tehnicieni specializați și de a folosi echipamentele Innovation Hub al Enel din Passo Martino (Catania), Sicilia, pentru proiectarea, implementarea și testarea ideilor selectate. Inițiativa a fost prezentată de Ernesto Ciorra, Directorul diviziei Enel Global Innovation and Sustainability, în cadrul conferinței „Open Innovation in Enel”, care s-a desfășurat în incinta principalei săli de curs a Universității din Catania.

Enel logo

Companiile interesate de inițiativă își pot înscrie proiectele pe platforma www.openinnovability.enel.com, până pe 15 noiembrie. Ideile așteptate vizează arii precum dezvoltarea soluțiilor tehnologice inovatoare în segmentul energiilor regenerabile și, în special: noi module de generare de energie din surse solare, componente și instrumente pentru optimizarea performanței centralelor, sisteme automate și care folosesc inteligența artificială aplicate în procesul de construcție și operare a centralelor, sisteme hibride de producere a energiei regenerabile, soluții fotovoltaice plutitoare, noi tehnologii de siguranță, dezvoltarea tehnologiilor cu ajutorul realității virtuale și augmentate, noi servicii de energie digitală (Internetul Lucrurilor, metrici Big Data, mentenanță și operațiuni automatizate și predictive) și agregarea surselor distribuite de producție de energie.

„Prin acest proiect ne dorim să transformăm Catania într-un centru de cercetare și experimentare a tehnologiilor de energie regenerabilă, folosindu-ne de avantajul creat de laboratorul pe care Enel l-a lansat de curând și de programul de susținere pe care îl vom oferi companiilor care lucrează cu noi”, a spus Ernesto Ciorra, Directorul diviziei Enel Global Innovation and Sustainability. „Cu ocazia acestei competiții vom lucra alături de cele mai promițătoare IMM-uri și start-up-uri naționale și internaționale în cercetarea soluțiilor inovatoare din segmentul energiei regenerabile, o zonă în care Enel este un lider recunoscu la nivel global.”.

IMM-urile și start-up-urile selectate se vor putea dezvolta în cadrul laboratorului Enel Innovation Hub din Catania cu sprijinul tehnicienilor de înaltă specializare și prin accesul la laboratoare special concepute pentru testarea tehnologiilor inovatoare din segmentul producerii de energie din surse regenerabile, precum: sistemele solare termice și fotovoltaice, micro-rețelele, energia eoliană și de stocare, echipamente de testare atât de interior cât și de exterior. În plus, companiile vor avea acces la rețeaua Enel pentru a putea identifica parteneriate strategice care le vor ajuta să se dezvolte. Totodată, start-up-urile vor avea acces la un program Enel de accelerare, care presupune sesiuni de training cu experți din industrie și sprijin pentru extindere internațională, creștere și dezvoltarea business plan-ului.

Inițiativa face parte dintr-un program de investiții mai amplu, de peste 100 de milioane de euro, pe care Enel l-a lansat în cadrul hub-ului său tehnologic din Sicilia. Programul are în vedere o investițe de peste 80 de milioane de euro în centrala de producție a panourilor solare 3Sun și 20 de milioane de euro în Innovation Lab. Datorită noilor investiții, Innovation Lab va deveni un campus tehnologic și un accelerator destinat tinerilor antreprenori, conceput pentru a stimula inovarea și cercetarea în sectorul energiei electrice. Acesta va găzdui start-up-uri, centre de cercetare naționale și internaționale și va fi conectat cu rețeaua Enel Innovation Hub din întreaga lume, devenind un loc de întâlnire pentru excelență în tehnologii inovatoare.

Enel lucrează deja în mod activ în cadrul Centrului Național de Cercetare din Italia, care a creat un laborator la Innovation Lab dedicat dezvoltării prin heterojoncțiune a noilor module cu două fețe active care vor fi produse în cadrul centralei 3Sun, dar și Universității din Catania pentru realizarea proiectelor inovatoare din segmentul energiei regenerabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *