free download 78 travel guides written by experts

Enel începe operarea unui nou parc eolian de 300 MW în Statele Unite ale Americii

• Rock Creek, primul proiect al Enel din Missouri și cel mai mare parc eolian operațional din Statele Unite ale Americii, va genera anual aproximativ 1250 GWh
• Investițiile în construcția Rock Creek s-au ridicat la aproximativ 500 de milioane de dolari americani

Roma, 14 Noiembrie 2017 – Enel S.p.A. (“Enel”), prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, Inc. (“EGPNA”), a demarat operațiunile pentru parcul eolian Rock Creek din Statele Unite. Rock Creek este primul proiect al Enel în statul Missouri și reprezintă cel mai mare parc eolian operațional din stat.

Rock Creek

“Finalizarea proiectului Rock Creek cu aproape două luni înainte de termen este o mărturie a efortului extraordinar al echipei de proiect și al sprijinului continuu primit din partea comunității locale”, a declarat Antonio Cammisecra, Head of Enel Green Power. “Suntem mândri că Missouri este gazda celui de-al doilea cel mai mare parc eolian pe care îl operăm în SUA. Prin Rock Creek continuăm să ne lărgim amprenta geografică și să extindem capacitatea operată pe teritoriul SUA, aducând totodată valoare pe termen lung comunităţii locale”.

Parcul eolian, situat în Atchison County, Missouri, este deținut de subsidiara Rock Creek Wind Project, LLC a EGPNA. Investiția în construcția Rock Creek s-a ridicat la aproximativ 500 de milioane de dolari americani. Se preconizează că Rock Creek va genereza, anual, aproximativ 1.250 GWh – echivalentul necesarului de consum de energie a peste 100.000 de gospodării din S.U.A. – prevenind, în același timp, emisiile a aproximativ 900.000 de tone de CO2 în fiecare an.

Energia electrică și certificatele de energie regenerabilă ale parcului eolian sunt vândute în cadrul unui acord pe termen lung privind privind achiziția de energie electrică cu companiile de utilități Kansas City Power & Light (KCP & L) și KCP&L Greater Missouri Operations Company (GMO).

Odată cu punerea în funcțiune a parcului eolian Rock Creek, EGPNA aduce acum capacitatea totală eoliană a statului la aproape 1 GW de energie electrică¹.

Proiectul a obţinut, de asemenea, premiul pentru Dezvoltare Economică 2017 acordat de agenția Atchison County Development Corporation, pentru impactul său economic semnificativ în regiune în timpul construcției, dar şi pe tot parcursul duratei de viață al proiectului.

EGPNA, parte a diviziei de Energie Regenerabilă a Grupului Enel, este proprietarul și operatorul principal al centralelor de energie regenerabilă din America de Nord cu proiecte deja funcţionale sau în curs de dezvoltare în 23 de state din S.U.A. și două provincii canadiene. EGPNA operează în jur de 100 de centrale cu o capacitate gestionată de peste 3,6 GW, alimentate cu hidroenergie, energie eoliană, geotermală și solară. Compania este în prezent cel mai mare operator eolian din Kansas și cel de-al doilea operator eolian din Oklahoma.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 39 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare, cum ar fi sistemele de stocare în energia regenerabilă.

¹ Sursă: American Wind Energy Association

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *