free download 78 travel guides written by experts

Enel începe operarea parcului eolian Delfina, din BRAZILIA

• Parcul eolian de 180 MW, localizat în statul Bahia, este cel mai mare din Brazilia, în ceea ce privește capacitatea instalată și producția anuală de energie
• Enel a investit aproximativ 400 milioane de dolari în construcția parcului

Roma, Rio de Janeiro – Enel, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, Enel Green Power Brasil Participações (EGPB), a început operarea parcului eolian Delfina, care are o capacitate instalată totală de 180 MW. Parcul este amplasat în municipalitatea Campo Formoso, în nord-estul statului brazilian Bahia.

”Punerea în funcțiune a parcului eolian Delfina, cel mai mare parc eolian al Enel în Brazilia, reprezintă mărturia abilității echipei noastre de a construi și opera proiecte în mod eficient și rapid, astfel că Brazilia aduce o contribuție importantă la creșterea prezenței Grupului în sectorul de regenerabile”, a declarat Carlo Zorzoli, Country Manager Enel în Brazilia. „Începerea operării parcului Delfina reconfirmă angajamentul nostru în sectorul energiei regenerabile din Brazilia, și, datorită inițiativelor de sustenabilitate implementate în zonele adiacente contribuim la biodiversitatea locală și la dezvoltarea comunităților aflate în vecinătate.”

Enel logo

Grupul a investit aproximativ 400 milioane dolari americani în construcția centralei Delfina, investiție inclusă în planul strategic actual al Grupului, finanțată atât prin resursele proprii, cât și printr-un împrumut acordat de Banca Braziliană de Dezvoltare („BNDES”).

Delfina poate genera peste 800 GWh pe an, destul încât să poată acoperi nevoile de consum energetic a peste 390.000 de gospodării și să ajute la prevenirea a peste 490.000 tone de emisii de CO2 pe an în atmosferă. EGPB a construit aproximativ 90 km de rețea de transport pentru a conecta parcul eolian cu cea mai apropiată stație locală de distribuție de energie electrică din orașul Juazeiro.

În conformitate cu modelul de Crearea de Valoare în Comun (Creating Shared Value – CSV) adoptat de grupul Enel, ce are ca scop îmbinarea dezvoltării companiei cu nevoile comunității locale, EGPB a dezvoltat un set de inițiative în zonele învecinate centralei, cum ar fi programe de pionierat pentru protejarea a două specii aflate pe cale de dispariție, papagalul Ara Lear și puma Catinga. În colaborare cu asociațiile locale, Enel a oferit cursuri de calificare comunităților locale, cum ar fi cursuri de antreprenoriat și sesiuni de training pentru electricieni și dulgheri, pentru a stimula generarea de venituri.

În statul Bahia, subsidiara Grupului Enel, EGPB, operează în prezent unități cu o capacitate totală de 891 MW din surse eoliene și solare și construiește proiecte noi de 420 MW, care utilizează ambele tehnologii regenerabile.

În Brazilia, Grupul Enel, prin subsidiarele sale EGPB și Enel Brazilia, are o capacitate instalată totală de 1.839 MW, din care 670 MW energie eoliană, 279 MW energie solară fotovoltaică și 890 MW din hidroenergie, dar și proiecte în construcție cu o capacitate de aproape 720 MW, din care 172 MW energie eoliană și 541 MW energie solară.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 38 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare, cum ar fi sistemele de stocare în centralele bazate pe surse regenerabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *