free download 78 travel guides written by experts

Enel Green Power începe construcția celei mai mari centrale solare din Chile

· Centrala fotovoltaică de 382 MW Campos del Sol, situată în Regiunea Atacama, va deveni operațională la sfârșitul lui 2020 și va genera în jur de 1.160 GWh de energie pe an când va ajunge la capacitatea proiectată
· Proiectul presupune o investiție totală de aproximativ 320 de milioane de dolari

Roma – Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power Chile, a început construcția noii sale centrale fotovoltaice solare Campos del Sol. Cu o capacitate instalată de aproximativ 382 MW, instalația urmează să fie cea mai mare centrală solară din Chile atunci când va fi finalizată. Proiectul, situat la 60 km nord-est de Copiapó, Regiunea Atacama, va implica o investiție totală de aproximativ 320 milioane dolari.

Antonio Cammisecra, Directorul General al Enel Green Power, a declarat: „Începerea construcției la Campos del Sol marchează o etapă importantă pentru Enel Green Power în Chile. Prin debutul celui mai mare proiect de energie solară din țară, ne consolidăm angajamentul față de decarbonizare și confirmăm încă odată rolul nostru de lider în tranziția energetică din Chile. Obiectivul de sustenabilitate al proiectului, precum și profilul său inovator, vizează maximizarea beneficiilor obținute în comun de către grup și celelalte părți implicate, în conformitate cu strategia noastră bazată pe sustenabilitate și inovare, ca factori cheie pentru crearea de valoare adăugată”.

Enel Green Power logo

Campos del Sol va fi operațională până la sfârșitul anului 2020 și se estimează că va genera aproximativ 1.160 GWh de energie pe an, contribuind la evitarea producerii unor emisii de peste 900.000 de tone de CO2 în atmosferă. Instalația va include aproximativ un milion de panouri fotovoltaice bifaciale, o tehnologie care maximizează generarea de energie prin captarea radiațiilor solare de pe ambele părți ale panoului, generând în medie cu 12% mai multă energie electrică decât modulele convenționale.

Acest proiect de generare a energiei solare se remarcă, de asemenea, pentru caracteristicile sale digitale inovatoare. În cadrul șantierului Campos del Sol vor fi folosite utilaje de ultimă generație, ghidate și controlate prin GPS, în timp ce o dronă autonomă va monitoriza de la distanță activitatea, contribuind astfel la sporirea productivității și eficienței procesului de construcție.

Ca parte a procesului de dezvoltare, Enel Green Power Chile a inițiat un dialog permanent cu cinci comunități locale indigene ”Colla„ care numără aproximativ 100 de persoane, pentru a identifica metode de atenuare a impactului și modul în care acest proiect poate genera valoare pentru aceste comunități. Ca urmare a acestui proces, un plan comun este în desfășurare cu proiecte pe termen scurt, mediu și lung, în conformitate cu prioritățile comunităților și obiectivele de sustenabilitate ale companiei, cum ar fi inițiativele de turism sustenabil dezvoltate în colaborare cu ONG-ul chilian Fundación Rondó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *