free download 78 travel guides written by experts

Enel Green Power începe anul în forță și își depășește recordul anterior cu capacități de energie regenerabilă de peste 3 GW dezvoltate în 2019

• Prin finalizarea unor capacități de energie regenerabilă de aproximativ 3.029 MW în toată lumea în 2019, Enel Green Power¹ a stabilit un nou record, construind capacități cu circa 190 MW mai mari decât a făcut-o în 2018, ajungând astfel la o capacitate instalată totală de aproximativ 46 GW
• Noua capacitate construită în 2019 va genera aproximativ 9,3 TWh anual, evitând emisia anuală de 5,85 milioane tone de CO2 în atmosferă

Roma – Enel Green Power (EGP)¹ a stabilit un nou record în 2019, construind capacități noi de energie regenerabilă de aproximativ 3.029 MW în întreaga lume, cu circa 190 MW mai mult (+ 6,5%) decât în 2018.

„Ne-am depășit recordul anual de construcție de capacități de energie regenerabilă, datorită muncii și dedicării neobosite a colegilor noștri din întreaga lume”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

„Această realizare stabilește un nou punct de referință pentru întregul sector, confirmând încă o dată poziția noastră de lider global în domeniul energiei verzi. Privind în viitor, ne vom provoca pe noi înșine cu scopul de a stabili în continuare noi recorduri, în conformitate cu Planul Strategic 2020-2022 al Grupului Enel, care prevede adăugare anuală, în medie, a unei capacități de 4,7 GW pe perioada Planului.”

Enel Green Power logo

Noile capacități de energie regenerabilă construite de EGP în 2019 includ aproximativ 47 de parcuri, în principal eoliene (1.813 MW) și solare (1.193 MW). Din punct de vedere geografic, această nouă capacitate este distribuită după cum urmează:
• aproximativ 1.072 MW în Europa, în special în Spania;
• circa 997 MW în America Latină, în principal în Mexic;
• aproximativ 867 MW în America de Nord, în principal în SUA;
• în jur de 94 MW în Africa, Asia și Oceania, în special în Africa de Sud.

Cu proiectele de peste 3 GW construite în 2019, EGP gestionează acum o capacitate totală de aproximativ 46 GW, care îi confirmă statutul cel mai mare jucător privat de energie regenerabilă la nivel global. Noua capacitate va genera aproximativ 9,3 TWh într-un an de funcționare completă, evitând o emisie anuală de 5,85 milioane tone de CO2 în atmosferă, contribuind la obiectivul Grupului Enel de a genera aproximativ 57% din producția sa de energie din surse regenerabile în 2022.

EGP a reușit să bată acest record și cu ajutorul instrumentelor digitale pentru proiectarea și supravegherea șantierelor, folosindu-se de o abordare inovatoare care include testarea roboților pentru instalarea automatizată a panourilor și a cablurilor fotovoltaice, precum și prin utilizarea dronelor și a sistemelor de urmărire solară de ultimă generație.

Acest punct cheie confirmă angajamentul Enel de a continua să crească amprenta regenerabilelor, așa cum a fost evidențiat și în Planul Strategic 2020-2022, care prevede adăugarea a 14,1 GW de capacitate de energie regenerabilă în următoarea perioada pentru a ajunge la aproximativ 60 GW până în 2022. Creșterea capacității de regenerabile a EGP se aliniază cu obiectivul grupului Enel de a decarboniza complet mixul de generare a energiei până în 2050, sprijinind realizarea Obiectivelor ONU pentru Dezvoltare Durabilă (ODD 7 (Energie accesibilă și curată) și ODD 13 (Acțiune climatică)).

¹ Enel Green Power SpA și subsidiarele sale, precum și alte companii active în sectorul energiilor regenerabile ale Enel Group.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *