Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Enel Green Power inaugureaza prima centrala integrata cu resurse geotermale si biomasa din lume,

in Toscana

· Enel Green Power a finalizat construirea unei centrale alimentate de biomasă forestieră obținută local, care completează producția centralei geotermale Cornia 2
· Cu o capacitate suplimentară de 5 MW, sistemul va adăuga o producție de peste 30 GWh pe an, evitând emisia anuală a 13.000 de tone de CO2

Enel Green Power a inaugurat, în premieră mondială, prima centrală pe biomasă folosită pentru încălzirea aburului la centrala geotermală Cornia 2, localizată în Castelnuovo Val di Cecina, în Toscana, Italia. Prin acest proiect crește atât eficiența energetică, cât și producția de energie a ciclului geotermal.

Centrala geotermală existentă a fost unită cu o centrală electrică de mici dimensiuni alimentată de biomasă, ce provine din păduri de pe o rază de 70 de km de la instalație: folosind biomasa, aburul care intră în centrala electrică se încălzește de la o temperatură inițială între 150 ° și 160 ° Celsius la 370 ° până la 380 ° Celsius, crescând producțiai de energie electrică netă a centralei, datorită entalpiei crescute a aburului și eficienței îmbunătățite a ciclului. Sporirea eficienței se datorează nivelului de umiditate mai mic în timpul procesului de generare.

„Integrarea diferitelor tehnologii este un pas înainte important pentru viitorul energiei regenerabile", a declarat CEO-ul Enel Green Power Francesco Venturini. „Această centrală, asemeni centralei noastre Stillwater din Statele Unite ale Americii, care combină capacitatea de generare continuă a entalpiei medii, tehnologia geotermală în ciclu binar cu termodinamica solară, și asemeni instalației solare Fontes din Brazilia, care integrează energia fotovoltaică solară cu vântul, în timp ce utilizează o centrală fotovoltaică solară de sine stătătoare pentru a reduce consumul la șantierul centralei hidroelectrice Apiacas, va permite optimizarea rezultatelor și reprezintă un model ce poate fi reprodus, care deschide noi oportunități locale de energie, economice și de angajare."

Enel Green Power a investit mai mult de 15 milioane de euro în acest proiect. Noua centrală este inovatoare din punct de vedere tehnologic, deoarece are un impact aproape zero asupra mediului, îmbunătățește o instalație industrială existentă și menține regenerarea totală atât a resursei, cât și a ciclului, combinând două resurse regenerabile într-un sistem cu potențial de dezvoltare internațională viitoare.

Noua facilitate de 5 MW va spori producția centralei geotermale cu mai mult de 30 de GWh pe an, evitând în același timp emisia anuală a peste 13.000 de tone de CO2. De asemenea, există un impact substanțial asupra ocupării forței de muncă, cu generarea a 35-40 de locuri de muncă directe și indirecte în aprovizionare cu biomasa locală.

Alte beneficii includ utilizarea eficientă a subproduselor agricole și agro-industriale, mentenanța optimă a resurselor forestiere cu reducerea în consecință a riscului hidrogeologic, dezvoltarea durabilă a culturilor energetice și generarea de niveluri semnificative de căldură prin cogenerare.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată exclusiv dezvoltării și gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internațional, cu operațiuni în Europa, America și Africa. Cu o capacitate anuală de generare egală cu circa 32 de miliarde de kWh în 2014 din surse precum apă, soare, vânt și căldura Pământului – suficient pentru a satisface nevoia de energie a peste 11 milioane de gospodării, Enel Green Power este lider mondial în sector datorită mixului echilibrat de energie, generând volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului. Compania are o capacitate instalată de peste 9.800 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale și biomasă. În prezent, deține aproximativ 740 de centrale operaționale în 15 țări.

Roma / Bucuresti, 27.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *