free download 78 travel guides written by experts

Enel Green Power España începe construcția parcului eolian de 21 MW în Teruel și Zaragoza, Spania

Cu o investiție de 20 de milioane de euro, parcul eolian Los Gigantes va putea genera 62 GWh pe an

Planul strategic al Endesa necesită investiții de 3,8 miliarde de euro pentru a ajunge la o capacitate instalată din surse regenerabile de 10,2 GW până în 2022

Teruel/ Zaragoza (Spania), 30 aprilie 2020 – Enel Green Power España (EGPE), filiala de producere a energiei din surse regenerabile a Endesa, a început construcția unui nou parc eolian de 21,3 MW în orașele Blesa și Moyuela, din provinciile Teruel și Zaragoza. Investiția în acest proiect se ridică la 20 de milioane de euro.

Enel Green Power logo

Parcul eolian, care va cuprinde șase turbine eoliene de 3,55 MW fiecare, va genera circa 62 GWh de energie pe an când va intra în funcțiune, cel mai probabil înainte de sfârșitul anului. Atunci când va fi complet operațională, această instalație este gândită să evite emisia a aproximativ 41.000 de tone de CO2 în atmosferă.

În 2019, Enel Green Power España a conectat 13 parcuri eoliene, cu o capacitate totală instalată de 424 MW, situate în provinciile Teruel și Zaragozadin din regiunea Aragón.

Construcția acestei capacități de producere a energiei din surse regenerabile face parte din strategia Endesa de a decarboniza complet mixul de generare până în 2050. Potrivit Planului Strategic al companiei, următoarea etapă este instalarea unei capacități totale de 10,2 GW de energie din surse regenerabile până în 2022, în creștere de la 7,4 GW în 2019, prin investiții totale de aproximativ 3,8 miliarde de euro.

Endesa folosește un model de dezvoltare a proiectului care cuprinde acțiuni de creare de valoare pentru comunitățile din zonele în care sunt construite, așa-numitul model de Creare de Valoare în Comun (CSV). Pentru aceste patru proiecte, acțiunile CSV au prioritizat încorporarea forței de muncă locale, precum și contractarea locală a serviciilor de catering și de cazare a lucrătorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *