free download 78 travel guides written by experts

Enel Green Power España începe construcția celei de-a doua centrale fotovoltaice de 50 MW în Carmona, Spania

Compania construiește deja o centrală fotovoltaică de 50 MW în acest oraș, ceea ce va face din complexul de 100 MW cel mai mare proiect fotovoltaic dezvoltat până în prezent în Andaluzia

Carmona – Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power España (EGPE), a început construcția celei de-a doua centrale fotovoltaice (PV) de aproximativ 50 MW în orașul Carmona, provincia Sevilla, Spania. Construcția acestei instalații fotovoltaice, cunoscută sub numele de „Los Naranjos”, care va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, va presupune o investiție de 28,2 milioane de euro.

Centrala solară Los Naranjos va fi compusă din 128.520 de panouri fotovoltaice cu o putere de vârf de 340W fiecare. Pentru operarea instalațiilor, Endesa, prin EGPE, va construi nouă stații de comutare, o stație de transformare și o rețea electrică subterană care se întinde pe 4,5 kilometri.

Instalația urmează să fie pusă în funcțiune la sfârșitul anului 2020 și, odată operațională, este prevăzută să producă aproximativ 100 GWh pe an, evitând astfel emisia a aproximativ 67.000 de tone de CO2 în atmosferă în fiecare an.

Enel Green Power logo

De la sfârșitul anului 2019, EGPE are în construcție încă o instalație fotovoltaică în Carmona, „Las Corchas” de 50 MW, în care va investi 30 de milioane de euro. Aceste două centrale solare reprezintă împreună cea mai mare instalație fotovoltaică a companiei dezvoltată până în prezent în Andaluzia, cu o capacitate combinată de aproximativ 100 MW.

Construcția acestei capacități de energie din surse regenerabile face parte din strategia Endesa de a decarboniza complet mixul de generare până în 2050; pe baza Planului Strategic actual al companiei, obiectivul fiind realizarea unei capacități instalate de energie din surse regenerabile de 10,2 GW până în 2022, comparativ cu 7,4 GW din 2019, care includ 879 MW în urma licitațiilor organizate în 2017, printr-o investiție totală de 3,8 miliarde de euro.

Aceste centrale vor fi construite pe baza unor criterii de inginerie sustenabilă, prin care se va aplica modelul „Șantier de Construcție Sustenabil” al Enel Green Power. Acest model prevede instalarea panourilor fotovoltaice pentru a satisface unele dintre nevoile de energie din timpul lucrărilor de construcție și măsuri de economisire a apei prin instalarea de depozite și sisteme de colectare a apei pluviale. După finalizarea lucrărilor, atât panourile fotovoltaice, cât și echipamentele de economisire a apei utilizată în perioada construcției vor fi donate orașului pentru utilizare publică.

Două dintre aceste inițiative sustenabile, și anume instalarea echipamentelor fotovoltaice pentru consumul de energie al șantierului în timpul construcției, care vor fi donate comunității locale pentru utilizare publică la finalizarea lucrărilor de construcție, precum și utilizarea transportului electric în unele proiecte EGPE, au fost incluse ca acțiuni de inginerie sustenabilă în cadrul Proiectelor Climatice din 2018 de către Ministerul Tranziției Ecologice (MITECO) din Spania.

Endesa gestionează în prezent, prin EGPE, peste 7.438 MW în capacități de producere a energiei din surse regenerabile în Spania. Din această cantitate, 4.701 MW sunt hidrocentrale convenționale, iar restul de 2.737 MW provin de la energia eoliană (2.292 MW), energia solară (352 MW), mini-hidrocentrale (79 MW) și alte surse de energie regenerabilă (14 MW).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *