free download 78 travel guides written by experts

Enel Green Power și CCE Australia încep colaborarea în domeniul energiei valurilor

  • Enel Green Power (EGP) și Carnegie Clean Energy (CCE) au semnat un acord de colaborare pentru cercetarea și dezvoltarea generatorului de energie din valuri CETO 6
  • Noul sistem CETO 6, cu o capacitate 1,5 MW, va genera electricitate prin intermediul energiei cinetice a valurilor, folosind mai multe puncte de ancorare și multiple sisteme de conversie a energiei pentru a obține un potențial sporit de producție de energie electrică și de competitivitate în raport cu alte surse regenerabile de energie
  • EGP va investi în jur de 1 milion de euro (1,6 milioane de dolari australieni) în activitățile menționate în acordul de colaborare
  • Aceste activități includ participarea EGP în Proiectul Albany Wave Energy (AWEP), susținut de guvern, și care va lansa și testa primul sistem CETO 6 pe coasta orașului Albany, din Australia de Vest

Enel Green Power și CCE Australia încep colaborarea în domeniul energiei valurilor

Enel Green Power (“EGP”), divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, și Carnegie Clean Energy (“CCE”), compania australiană specializată în dezvoltarea de energie regenerabilă, au semnat un acord de colaborare pentru dezvoltarea și testarea CETO 6 generatorul CCE de energie din valuri. Conform termenilor acordului, EGP și Carnegie vor lucra împreună la identificarea, dezvoltarea și investiția în noi oportunitati pentru producerea de energie prin intermediul sistemului CETO 6 în Australia, Europa și la nivel global.

EGP va investi aproximativ un million de euro (1,6 milioane dolari australieni) în activitățile de colaborare menționate în acord.

“EGP este o companie activă în descoperirea și promovarea celor mai inovatoare tehnologii din domeniul energiei regenerabile, iar energia marină este unul dintre cele mai atrăgătoare și pline de provocări astfel de exemple. Valurile puternice ale Australiei reprezintă una dintre cele mai atractive surse de energie existente,” spune Antonio Cammisecra, Director al Enel Green Power. “Acordul cu CCE, o companie activă în domeniul cercetării energiei marine de peste zece ani, ne ajută să folosim una dintre cele mai revoluționare tehnologii de generare de energie, cu un potențial semnificativ de dezvoltare.”

Conform acordului semnat, EGP și CCE vor coopera în cadrul Albany Wave Energy Project (AWEP), un proiect de dezvoltare susținut de guvern ce presupune proiectarea, producția, instalarea și testarea pe o perioadă de 12 luni a sistemului CETO 6 complet operațional aflat pe coasta Albany, din Australia de Vest. Etapa de testare AWEP va începe în prima jumătate a anului 2020.

Conform acordului, EGP are posibilitatea de a deveni membru tehnic al consiliului CCE și al Centrului Wave Energy Research administrat de Universitatea Australiei de Vest, cu sprijinul Guvernului Australiei de Vest.

Noul generator de energie marină CETO 6 reprezintă continuarea dezvoltării de către CCE a sistemului CETO 5. Noul sistem încorporează la bord producția de energie electrică, precum și multiple puncte de ancorare și module PTO (Power Take-Off), care sunt folosite pentru a transforma energia cinetică a valurilor în energie electrică. CETO 6 va avea o capacitate instalată de 1,5 MW, ceea ce presupune o creștere substanțială față de nivelul de 240 kW ai unității anterioare, CETO 5. Prin potențialul crescut de producție de energie determinat de multiplele puncte de ancorare și module PTO, CETO 6 poate deveni competitiv în raport cu alte tehnologii de energie regenerabilă deja cunoscute pe piață, după ce va fi produs în volume mari și instalat în proiecte de generare de capacitate mare.

CCE este o companie australiană listată la bursă (Australian Stock Exchange), cu peste 10.000 de acționari, specializată în dezvoltarea de energie regenerabilă. Compania este unicul proprietar și dezvoltator al drepturilor de proprietate intelectuală pentru proiectul CETO Wave Energy Technology.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *