Enel Green Power câștigă prima licitație de energie solară din India, pentru o capacitate de 420 MW

  • Enel Green Power, prin filiala EGP India, a primit dreptul de a semna un contract de furnizare a energiei pe 25 de ani pentru un proiect de energie solară cu o capacitate de 420 MW în cadrul licitației naționale organizate de SECI
  • Enel va investi aproximativ 180 de milioane de dolari în construcția acestui proiect care va fi amplasat în statul Rajasthan

Enel Green Power (“EGP”), prin intermediul filialei sale locale EGP India, a primit dreptul de a semna un contract de furnizare a energiei pe 25 de ani prin intermediul unui proiect de energie solară de 420 MW în India, care va fi localizat în statul Rajasthan, fiind prima sa centrală solară din țară. Proiectul a fost atribuit în cadrul celei de-a noua tranșe de 2GW a licitației naționale pentru energie solară, lansate de compania guvernamentală Solar Energy Corporation of India Limited (“SECI”).

Enel Green Power logo

„Câștigarea acestei licitații este o dovadă a angajamentului continuu al Enel Green Power de a-și extinde amprenta energetică curată și sustenabilă, cu scopul de a urmări obiectivele Grupului Enel către o decarbonizare completă”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO Enel Green Power. „India reprezintă o piață importantă, cu o poziționare strategică pentru compania noastră, pentru că se mândrește cu o multitudine de resurse regenerabile și o piață extrem de competitivă, dublate de cererea tot mai mare de energie. Suntem mândri să ne consolidăm prezența în India cu primul nostru proiect de energie solară, deoarece continuăm să contribuim la realizarea obiectivelor energetice durabile ale țării, oferind în același timp energie curată, prin cele mai inovatoare tehnologii.”

Construcția centralei de energie solară, care urmează să devină operațională la sfârșitul anului 2021, va implica o investiție de aproximativ 180 de milioane de dolari. În cadrul contractului de furnizare a energiei, care urmează să fie atribuit EGP în temeiul licitației de astăzi, proiectul de energie solară va furniza către SECI volumul specificat de energie pe o perioadă de 25 de ani. Instalația va putea genera peste 750 GWh de energie din surse regenerabile pe an, suficient pentru a evita emisii anuale de aproximativ 681.600 de tone de CO2 în atmosferă.

Proiectul atribuit în cadrul licitației va ajuta Guvernul indian să își îndeplinească obiectivele privind energia din surse regenerabile, acelea de a ajunge la o capacitate de producție de 100 GW de energie solară și 60 GW de energie eoliană până în 2022, în creștere de la aproximativ 35 GW de energie solară și aproximativ 38 GW de vânt în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *