caravana metropolis
Shadow

Enel extinde colaborarea cu Formula E, ca partener oficial pentru energie şi soluţii inteligente de încărcare a vehiculelor electrice

• Începând cu Campionatul ABB FIA Formula E 2018/19, monoposturile electrice vor putea parcurge întreaga cursă şi vor fi încărcate cu ajutorul tehnologiei Enel de supraalimentare
• Pentru campionatul E-Prix din Roma, care se va desfășura pe 14 aprilie, Enel va furniza integral energie regenerabilă certificată
• Enel a instalat deja patru stații de reîncărcare rapidă, cu puncte de acces Wi-Fi gratuite, în districtul EUR din Roma, dedicat mobilității electrice urbane

Roma, 13 Aprilie 2018 – Enel reînnoiește angajamentul față de Campionatul ABB FIA Formula E, devenind Partenerul Oficial pentru soluţii inteligente de încărcare vehicule electrice și pentru energie al următoarelor cinci sezoane ale seriei de curse electrice stradale. Anunțul a fost făcut ieri de Francesco Venturini, Directorul Enel X, divizia Enel dedicată produselor inovatoare și soluțiilor digitale, și de Alejandro Agag, fondator și CEO al competiţiei de Formula E, în cadrul unei conferințe de presă organizată la centrul media pentru Niobium CBMM Roma E-Prix, prezentat de Mercedes EQ.

Enel logo

Începând cu sezonul următor, Enel va furniza tehnologia, produsele și serviciile necesare pentru încărcarea mașinilor de curse electrice aflate deja la a doua generație. Datorită bateriilor cu capacitate mult mai mare, noile mașini vor putea parcurge circuitul integral, fără a mai fi necesară schimbarea maşinilor, așa cum se întâmplă acum. Noile Superchargers Enel, care au la bază tehnologie de ultimă generație, vor avea o capacitate de 80 kW, suficientă pentru a încărca complet noile baterii în intervalul de timp prevăzut în reglementările tehnice. Aceste noi baterii Supercharger vor fi foarte ușoare (cântărind mai puțin de 200 kg), facilitând un transport mai eficient de la o cursă la alta.

Francesco Venturini, Directorul Enel X, spune: “La trei ani după lansarea colaborării între Enel și Formula E, anunțul de astăzi referitor la continuarea şi extinderea parteneriatului nostru, marchează un nou pas important în ceea ce priveşte eforturile pe care le întreprindem în domeniul mobilității electrice. Datorită tehnologiei noastre de încărcare și a bateriilor Supercharger disponibile în cadrul fiecărui eveniment, mașinile de Formula E de nouă generaţie, cu capacitate sporită și mult mai eficiente, vor fi încărcate și astfel, pregătite să parcurgă întreaga distanță a cursei. Parteneriatul dintre Enel și Formula E subliniază angajamentul Grupului nostru de a promova mobilitatea electrică la nivel global, în timp ce continuăm cercetarea, dezvoltarea și implementarea de soluții tehnologice inovatoare pentru transportul sustenabil.”

Alejandro Agag, fondator și CEO al Formula E, a declarat: “Este un moment oportun să anunțăm continuarea și extinderea parteneriatului nostru de succes cu Enel în cadrul cursei din Roma, atât de aproape de sediul lor. Campionatul ABB FIA Formula E este despre depăşirea limitelor în ceea ce priveşte electrificarea, iar colaborarea cu Enel și utilizarea tehnologiei lor rapide de încărcare, ne ajută să promovăm inovația la scară globală, cu rezultate pe termen lung. Competițiile de motorsport sunt despre rapiditate – învingerea cronometrului și depăşirea concurenților. Rapiditatea devine o necesitate şi în ceea ce priveşte încărcarea maşinilor – atât pe pistă, pe străzi, cât și acasă.”

Noile baterii Supercharger Enel vor fi prezentate în avanpremieră la cursa inaugurală din Roma, la standul Grupului din interiorul Allianz E-Village, alături de noul monopost electric, prezentat la Salonul Auto de la Geneva, luna trecută.

Enel la CBMM Niobium Rome E-Prix, prezentat de Mercedes EQ

La etapa din Roma a Campionatului ABB FIA Formula E, care va avea loc sâmbătă, 14 aprilie, în districtul EUR din Roma, Enel va aduce tehnologiile sale inovatoare la un eveniment axat și mai mult pe sustenabilitate: micro-rețele digitalizate complet care, cu ajutorul contoarelor inteligente și al sistemelor de management al energiei, integrează energiile regenerabile, baterii pentru stocarea energiei, precum şi cea mai avansată infrastructură de încărcare. De asemenea, Enel va furniza integral energie electrică certificată din surse regenerabile.

Campionatul ABB FIA Formula E va fi, de asemenea, o oportunitate pentru Roma de a arăta tuturor potențialul enorm al mobilității electrice. Din acest motiv, Enel a instalat patru stații de încărcare rapidă, care sunt, de asemenea, dotate cu puncte de acces Wi-Fi gratuite, în districtul EUR unde se desfășoară competiția. Aceste stații de încărcare, care vor rămâne la dispoziția utilizatorilor de mobilitate electrică după cursă, fac parte din proiectul EVA + (Electric Vehicles Arteries), cofinanțat de Comisia Europeană, în cadrul căruia Enel este coordonator, alături de producători renumiţi de autovehicule (Nissan, Renault, BMW și Volkswagen). Proiectul prevede instalarea a 200 de stații de încărcare rapidă pe autostrăzile din Italia și Austria. Cele patru stații de încărcare rapidă se alătură celor peste 120 de stații deja existente în capitala Italiei și vor fi primele instalate în cadrul Planului Național al Enel pentru infrastructura de încărcare din Roma.

Enel va fi prezent și la Allianz E-Village, cu un spațiu dedicat mobilității electrice, unde va putea oferi publicului informații despre activitățile și tehnologiile implementate de Grup. Standul va găzdui toate soluțiile de mobilitate electrică disponibile: de la noile baterii Supercharger concepute pentru a încărca noile monoposturi electrice, la stațiile de încărcare rapidă care pot încărca complet un vehicul electric în aproximativ 20 de minute. Alte soluții includ noile staţii de încărcare de tip „pole” pentru zonele urbane şi de tip “wall box” pentru încărcarea vehiculelor la domiciliu. Vizitatorii vor putea vedea tehnologia Vehicle-to-Grid (V2G) în acțiune, care utilizează bateriile pentru încărcarea automobillor electrice în vederea stabilizării rețelei electrice, prin conectarea autoturismelor la o stație specială care gestionează fluxurile de energie electrică. În sfârșit, audienţa va putea vedea în premieră şi staţia de încărcare Juice-Roll, o staţie rapidă de încărcare mobilă, care va fi folosită pentru a alimentarea motocicletelor electrice care vor concura în prima ediție a Cupei Mondiale FIM Enel MotoE în 2019, în cadrul căreia Grupul este sponsor principal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.